Nagy bejelentést tett az Aldi: idén csak ilyen dinnyék lesznek a boltjaiban

Nagy bejelentést tett az Aldi: idén csak ilyen dinnyék lesznek a boltjaiban

agrarszektor.hu
Az ALDI Magyarország ebben az évben a megszokottól mintegy két héttel korábban kezdte kínálni üzleteiben a magyar dinnyét. A sárgadinnye már június 12-től magyar forrásból érkezik az áruházlánc raktárába, a görögdinnye esetében pedig június 21-től kezdik meg a beszállítást a magyar termelők az ALDI-nak. A vásárlók idén három termőterület - Békés, Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - magyar kínálatából válogathatnak, kedvező időjárás esetén akár szeptember közepéig.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az időjárásnak köszönhetően korábban kezdett érni Magyarországon a dinnye, ezért az ALDI-nál a szokásosnál két héttel korábban elindult a magyar dinnye szezonja. A vállalat központi raktárába már június 12-e óta érkezik magyar sárgadinnye, június 21-étől pedig a görögdinnyét is kizárólag hazai termelők szállítják az ALDI-nak. A meglévő áruházi készletek folyamatos frissítésének köszönhetően az ALDI már napokon belül kizárólag magyar dinnyével szolgálja ki a hazai fogyasztók igényeit - írják közleményükben. 

Az idei évben az ALDI üzleteiben kétféle sárga- és kétféle görögdinnyét is árusít. A sárgadinnyék között megtalálható a klasszikus narancsszínű húsú CANTALOUPE, valamint a népszerű, fehér húsú GÁLIA, amely szintén a szokásosnál 2-3 héttel korábban, július közepe helyett már június utolsó hetében elérhető lesz. A görögdinnye szerelmesei szintén két variáció közül választhatnak: a legkedveltebb továbbra is a hagyományos, sötétzöld héjú, piros húsú görögdinnye, amely mellett a mag nélküli változat is kapható lesz az ALDI üzleteiben. Kiemelték, idén akár egy hónappal is hosszabb lehet magyar dinnye szezonja náluk: a fogyasztók akár 100 napon keresztül is hazai forrásból származó gyümölcsökkel találkozhatnak üzleteikben. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?