Nagy bejelentést tett az Aldi: idén csak ilyen dinnyék lesznek a boltjaiban

Nagy bejelentést tett az Aldi: idén csak ilyen dinnyék lesznek a boltjaiban

agrarszektor.hu
Az ALDI Magyarország ebben az évben a megszokottól mintegy két héttel korábban kezdte kínálni üzleteiben a magyar dinnyét. A sárgadinnye már június 12-től magyar forrásból érkezik az áruházlánc raktárába, a görögdinnye esetében pedig június 21-től kezdik meg a beszállítást a magyar termelők az ALDI-nak. A vásárlók idén három termőterület - Békés, Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - magyar kínálatából válogathatnak, kedvező időjárás esetén akár szeptember közepéig.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az időjárásnak köszönhetően korábban kezdett érni Magyarországon a dinnye, ezért az ALDI-nál a szokásosnál két héttel korábban elindult a magyar dinnye szezonja. A vállalat központi raktárába már június 12-e óta érkezik magyar sárgadinnye, június 21-étől pedig a görögdinnyét is kizárólag hazai termelők szállítják az ALDI-nak. A meglévő áruházi készletek folyamatos frissítésének köszönhetően az ALDI már napokon belül kizárólag magyar dinnyével szolgálja ki a hazai fogyasztók igényeit - írják közleményükben. 

Az idei évben az ALDI üzleteiben kétféle sárga- és kétféle görögdinnyét is árusít. A sárgadinnyék között megtalálható a klasszikus narancsszínű húsú CANTALOUPE, valamint a népszerű, fehér húsú GÁLIA, amely szintén a szokásosnál 2-3 héttel korábban, július közepe helyett már június utolsó hetében elérhető lesz. A görögdinnye szerelmesei szintén két variáció közül választhatnak: a legkedveltebb továbbra is a hagyományos, sötétzöld héjú, piros húsú görögdinnye, amely mellett a mag nélküli változat is kapható lesz az ALDI üzleteiben. Kiemelték, idén akár egy hónappal is hosszabb lehet magyar dinnye szezonja náluk: a fogyasztók akár 100 napon keresztül is hazai forrásból származó gyümölcsökkel találkozhatnak üzleteikben. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?