Hiánypótló kezdeményezés a magyar farmon: így segítenék a rászorulókat

Hiánypótló kezdeményezés a magyar farmon: így segítenék a rászorulókat

agrarszektor.hu
Különleges kertet hozott létre a Budapest Bike Maffia: a 2400 négyzetméteres, budapesti farm fő célja a létminimum alatt élő, jórészt hajléktalan emberek megsegítése, így a kertben megtermelt zöldségekkel elsősorban az utcára szorult embereket, míg a gyümölcsökkel gyermekotthonokat támogatnak. A kezdeményezéshez többek között az 500 szentesi zöldségtermelőt tömörítő DélKerTÉSZ is csatlakozott: a szövetkezet egyik legnagyobb beszállítója - az Árpád-Agrár Zrt. - közel 700 palántát ajánlott fel saját palántanevelőjéből a Farmnak. A terápiás kertben egyébként a rászorulók, civilek, iskolások, önkéntesek, szociális dolgozók és cégek együtt töltődhetnek fel, fejlődhetnek, képzéseken vehetnek részt.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A Budapest Bike Maffiát (BBM) a társadalmi apátiából való kimozdulás és a tenni akarás hívta életre 2011-ben. Ételadományok elkészítésével és gyűjtésével kezdték a munkát, de az elmúlt években dinamikusan nőtt a szervezet, és új projekteket és aktivitásokat indítottak. A szervezet egyik ilyen, egyben legújabb projektje a BBM Farm, amely egy szociális oázis a rászorulók, a civilek, a szociális szakemberek és a kapcsolódó cégek, iskolák számára - írja összeállításában a DélKerTÉSZ.

EZ IS ÉRDEKELHET

A BBM Farm egyszerre teremt terápiás és rekreációs lehetőséget, ad munkahelyet, feltöltődési és fejlődési lehetőséget is. Illetve az itt megtermő zöldségek és gyümölcsök is mind jótékony célt szolgálnak. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott idén az 500 szentesi zöldségtermelőt tömörítő DélKerTÉSZ, amely legnagyobb beszállítója, az Árpád-Agrár Zrt. közel 700 palántát - köztük uborka, paradicsom, karalábé, valamint paprika- és káposztafélék - ajánlott fel saját palántanevelőjéből a Farmnak.

Kétezer négyzetméteres, terápiás hatású kert

A Budapest XI. kerületében található, több mint 2000 négyzetméteres kertben lehet főzni, bográcsozni vagy csak egyszerűen ki- és egymáshoz kapcsolódni, játszani, de akár csapatépítőket is tartani. A kert terápiás hatása mindenkinél működik, érkezzen az illető cégtől, iskolából vagy családok átmeneti otthonából.

EZ IS ÉRDEKELHET

A BBM csapat egyik fő célja a létminimum alatt élő, jórészt hajléktalan emberek megsegítése, így a Farm veteményesében megtermő zöldségeket is elsősorban nekik ajánljuk fel, míg a gyümölcsökkel gyermekotthonokat keresünk fel. Tehát minden, ami itt megterem adományba kerül, nem pedig kereskedelmi forgalomba

- emelte ki Balassa Bettina, a Budapest Bike Maffia projektvezetője. A növények, a magok és a palánták főként adomány és felajánlás útján érkeznek a kertbe. Balassa Bettina hozzátette, hogy bár a Farmot sikerült júniusban megnyitniuk, rengeteg további tervük van még:

A farmon található egy ház, ami alapos renoválásra szorul, így jelenleg tárolásra használjuk, viszont szeretnénk, ha a jövőben lakhatóvá válna. Emellett a közösségi térre is várnak még fejlesztések, ide egy büfét, egy kis színpadot és egy kinti tűzrakó helyet, valamint raklapbútorokat álmodtunk meg.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?