Sok a tévhit a növényi alapú étkezéssel kapcsolatban: de mi az igazság?

Sok a tévhit a növényi alapú étkezéssel kapcsolatban: de mi az igazság?

MTI
A NÉGYOSZ által szervezett konferencia a növényi alapú táplálkozás és egészség kapcsolatát vizsgálta, célja a tévhitek eloszlatása és a párbeszéd elősegítése volt. A rendezvényen szakértők tartottak előadásokat, és egy kerekasztal-beszélgetésen kormányzati, szakmai és vállalati résztvevők közösen keresettek válaszokat a legfontosabb kérdésekre.

A NÉGYOSZ szervezésében egy úttörő szakmai esemény zajlott, amely a növényi alapú táplálkozás és az egészség kapcsolatát helyezte a középpontba. A konferencia célja az volt, hogy eloszlassa a tévhiteket, bemutassa az étrend előnyeit és kockázatait, valamint elősegítse a párbeszédet az érintett szereplők között. A rendezvényen kiemelkedő szakértők tartottak előadásokat.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az előadásokat követően egy kerekasztal-beszélgetésre került sor, ahol kormányzati, szakmai és vállalati résztvevők közösen kerestek válaszokat a legfontosabb kérdésekre. Az esemény moderátora Szöllősi Réka élelmiszer-politikai elemző volt. A konferencia nemcsak szakmai ismereteket adott át, hanem elsőként teremtett átfogó egyeztetési platformot a növényi alapú táplálkozás fenntarthatósági és egészségügyi kérdéseiről. Az itt született párbeszédek alapot jelenthetnek a jövőbeni együttműködéshez.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?