Nincs több trükközés? Így fogják jelölni a húst a jövőben

Nincs több trükközés? Így fogják jelölni a húst a jövőben

agrarszektor.hu
Újabb módosítás történt itthon: a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 152/2009. (XI. 12.) FVM rendelet húskészítményekről és egyes előkészített húsokról szóló előírása tekintetében történő módosításáról szóló AM rendelet tervezetének célja, hogy a fogyasztók a húskészítmények és az előkészített húsok minőségére vonatkozóan megfelelő tájékoztatást kapjanak.

A módosítás a hatályos rendelkezések átfogó felülvizsgálatán alapul, emellett új fogalomként megjelenik benne a fehérjeminőségi érték. A húskészítmények előállítása és jelölése kapcsán számos rendelkezésre vonatkozóan merült fel pontosítási igény. Az egyes termékekre és termékcsoportokra vonatkozó módosítások részben technikai jellegűek, részben növelik a szabályozott húskészítmények minőségét. Részletek ide kattintva elérhetők. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A napraforgó helyzet (x)

A hűvös tavasz miatt a napraforgó fejlettsége nem az ideális viszont a gyomok már olyan nagyok lehetnek, hogy nem lehet várni a gyomirtással.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
EZT OLVASTAD MÁR?