2021. november 30. kedd András, Andor

Hírek - Élelmiszer

Csúcskongresszust tartanak Budapesten a nagybani piacok

Május 27-29. között Budapesten tartja kongresszusát a Nagybani Piacok Világszövetsége (WUWM). Az esemény rendezője a Budapesti Nagybani Piac, valamint a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága. A nemzetközi konferenciára 35 országból közel 200 résztvevő érkezik.
 
 

A budapesti kongresszuson elsősorban a nagybani és a kiskereskedelmi piacok együttműködéséről és népszerűsítéséről lesz szó - közölték a szervezők. Házi Zoltán, a Budapesti Nagybani Piac (BNP) vezérigazgatója szerint az esemény jó alkalmat ad annak bemutatására, hogyan lehet összekötni a nagybani piacon az őstermelőket és a nagykereskedőkből álló ügyfeleket a vásárlókkal. A BNP-n a nemzetközi átlagnál jóval nagyobb arányban képviselik magukat őstermelők és kis gazdaságok, így a legnagyobb hazai nagybani piac számos családi vállalkozásnak segít az értékesítésben és a megélhetésben – állapította meg Házi Zoltán.

A május 27-29. közötti konferencián négy szekcióban tárgyalják a zöldség-gyümölcs kereskedelem aktuális kérdéseit olyan cégek képviselői, mint a londoni Borough Market vagy a Barcelonai Piacigazgatóság. A szekciók a következő témákat veszik napirendre: piacok hatása a közösségekre, marketing és promóciós kampányok, piacfelújítás és élelmiszerhulladék-minimalizálás.

A nagybani piacok fontosságát hangsúlyozzák
A világ nagybani piacainak szövetségét 1958-ban Németországban alapították. A szervezet célja a tagságot alkotó piacok megismerése, a különböző országok technológiai, üzemeltetési, környezetvédelmi szaktudásának és tapasztalatainak megosztása, illetve annak hangsúlyozása, hogy a nagybani piacok központi szerepet töltenek be a kereskedelemben és a lakossági fogyasztásban.


A konferencia programjában szerepel a Budapesti Nagybani Piac és a Nagycsarnok látogatása is. A rendezvény bemutatkozási lehetőséget nyújt Budapest nevezetességeinek is – közölték a szervezők.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó