2020. május 29. péntek Magdolna

Hírek - Élelmiszer

Elektromos halászeszköz és orvhalászat a Tiszán

Elektromos halászeszköz használata miatt fogtak el három szolnoki férfit a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársa. A vád állatkínzás és lopás, az eljárás még folyik
 
 

A három gyanúsított a helyi horgászok jelentették fel, egyikükre a bejelentés alapján egy rendőr figyelt fel, aki a járműben az elsődleges becslések alapján 200 ezer forintot meghaladó értékű illegális halszállítmányt, feltehetőleg a banda leleplezése előtti utolsó halászat eredményét szállította - számol be a hvg.hu.

Később a másik két tettest is elfogták. A tiltott módon, elektromos halászhálóval fogott zsákmány főleg nemes halakból, harcsából, süllőből és pontyból állt.

A nyomozás során kiderült, a tettesek visszaesők voltak, házkutatáskor pedig több százezer forint értékű, részben tiltott halászeszközt, elektromos gépeket is találtak náluk.

Kurdics Zoltán, az ügybe eljáró illetékes hatósági szervezet bűnügyi osztályvezetője elmondta, az efféle halászeszközökre szigorú szabályok vonatkoznak, mostanában azonban egyre több az ilyen eszközökkel történő visszaélés, jelenleg a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság minden őrsén átlagosan két-három  orvhorgászattal, illetve -halászattal kapcsolatos eljárás van folyamatban.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu