2019. szeptember 17. kedd Zsófia

Hírek - Élelmiszer

Fazekas újabb botrányt szimatol a kettős élelmiszerminőség miatt

A német konzervekben több a sertéshús, az osztrák pizzákon gazdagabb a mozzarella-feltét a magyar agrárminiszter szerint. A kormányzat tovább keresi a bizonyítékokat a „kettős mércéjű” élelmiszerekre.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Újabb botrányos esetekre derült fény az élelmiszerminőség terén, ami bizonyítja, hogy a nagy multicégek ugyanazt a csomagolású élelmiszert más-más minőségben hozzák forgalomba Európa keleti és nyugati országaiban – mondta a földművelésügyi miniszter az M1 csatornán. Fazekas Sándor konzerveket említett, amelyekben Németországban sertéshús van, Közép-Európában pedig húsnyesedék. De ez a kettősség megfigyelhető például a pizzáknál is, mivel Ausztriában több az adott pizzán a mozzarella sajt, mint a Magyarországon vagy Csehországban vásárolt ugyanolyan terméken.

A tárcavezető azt követően beszélt az élelmiszerek „kettős mércéjéről", hogy az ügy ismét szóba került a V4-ek megbeszélésén. A visegrádi országok folyamatosasan vizsgálják ezt a területet, és most éppen Csehországban mértek be néhány újabb terméket. Az EU Bizottsága már tanulmányozza a kérdést, a multik kénytelenek lesznek a szóban forgó gyakorlatot felszámolni – mondta Fazekas Sándor.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu