2021. június 22. kedd Paulina

Hírek - Élelmiszer

Hivatalos: így változik a magyar piacok nyitvatartása a korlátozások alatt

A kormány november 11-től hatályos védelmi intézkedéseit a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete tartalmazza. A helyi termelői piacok zavartalan működése továbbra sem korlátozott, csak az estig nyitva tartó piacok nyitvatartási idejében történtek változások a kijárási tilalom bevezetésével.
 
 

A korlátozások vonatkoznak a rendezvényekre is, miszerint tilos rendezvényeket szervezni és azok helyszínén tartózkodni - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Sok esetben rendezvényként kerülnek bejelentésre szabadtéri vagy üzletházi termelői piacok, programkínálattal egybekötve. Ezek megtartása a rendelet értelmében tehát tilos, valamint ennek betartásáról a rendezvény szervezője, illetve a rendezvény helyszínéül szolgáló intézmény vagy helyiség üzemeltetője köteles gondoskodni. Továbbá a rendelet értelmében nem rendezhető karácsonyi vásár sem. Azonban az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység vészhelyzeti szabályai szerint vészhelyzet idején a lakosság ellátása céljából élelmiszer forgalmazható. A csomagküldő kereskedelem használatával pedig zavartalanul működhet tovább a napi fogyasztási cikkek ellátásával történő kiszolgálás.

December 3-án rendezi a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely idén egész napos, közel 10 órányi szakmai programot kínál online módon. Az eseményen két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg témával várjuk a résztvevőket. Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük lesz online élőben követni az egész napos konferenciát, szavazni tudnak, illetve lehetőségük lesz networkingre és kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

A helyi termelői piacok zavartalan működése továbbra sem korlátozott, csak az estig nyitva tartó piacok nyitvatartási idejében történtek változások a kijárási tilalom bevezetésével. A piacok este 7 óráig maradhatnak nyitva, és leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. Nyitvatartási időben be kell tartani a mindenkori járványvédelmi előírásokat, melynek megfelelően a piac zárt és nyitott területére vonatkozóan a maszk használata kötelező!

A kamarai Piackeresőben továbbra is megtalálhatók a hagyományos piacok és a termelői piacok az ország egész területéről. A védelmi intézkedésekre tekintettel két budapesti és négy vidéki - este 7 óra után is nyitva tartó - piacok nyitvatartási idejében bekövetkezett változást az üzemeltetőkkel történő egyeztetést követően korrigáltunk.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu