2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Hírek - Élelmiszer

Idén is megrendezik a Somogyi Borfesztivált

Tizenhat termelő mintegy száz borát kínálja a Somogyi Borfesztivál, amelyre június 13. és 16. között harmadik alkalommal kerül sor Kaposváron.
 
 

A borok hatvan százaléka fehérbor, a többi rozé, vörösbor, gyöngyözőbor és pezsgő lesz - mondta Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) somogyi elnöke az eseményt beharangozó csütörtöki kaposvári sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy a nedűk mindegyikét legalább megyei borversenyen aranyéremmel díjazták.

Gombos Sándor emlékeztetett arra, hogy a Somogyi Borfesztivált először két évvel ezelőtt rendezték meg annak érdekében, hogy ráirányítsák a figyelmet a friss dél-balatoni borokra, kiegészítve a gyöngyözőborokkal és az óriási fejlődés előtt álló pezsgőkészítéssel. A szakemberek két évvel ezelőtt határozták el a somogyi borstratégia elkészítését a Somogyban termelt szőlő minél nagyobb arányú helyi feldolgozása, valamint az itt készített borok ismertségének növelése érdekében. Rámutatott arra, hogy az erőfeszítések eredményeként egyes pincészetek tavaly már 20-30 százalékkal több bort készítettek, mint egy évvel korábban.

Címlap kép: MTI Fotó: Varga György

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu