Idén is megrendezik a Somogyi Borfesztivált

MTI
Tizenhat termelő mintegy száz borát kínálja a Somogyi Borfesztivál, amelyre június 13. és 16. között harmadik alkalommal kerül sor Kaposváron.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A borok hatvan százaléka fehérbor, a többi rozé, vörösbor, gyöngyözőbor és pezsgő lesz - mondta Gombos Sándor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) somogyi elnöke az eseményt beharangozó csütörtöki kaposvári sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy a nedűk mindegyikét legalább megyei borversenyen aranyéremmel díjazták.

Gombos Sándor emlékeztetett arra, hogy a Somogyi Borfesztivált először két évvel ezelőtt rendezték meg annak érdekében, hogy ráirányítsák a figyelmet a friss dél-balatoni borokra, kiegészítve a gyöngyözőborokkal és az óriási fejlődés előtt álló pezsgőkészítéssel. A szakemberek két évvel ezelőtt határozták el a somogyi borstratégia elkészítését a Somogyban termelt szőlő minél nagyobb arányú helyi feldolgozása, valamint az itt készített borok ismertségének növelése érdekében. Rámutatott arra, hogy az erőfeszítések eredményeként egyes pincészetek tavaly már 20-30 százalékkal több bort készítettek, mint egy évvel korábban.

Címlap kép: MTI Fotó: Varga György

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03