2021. március 5. péntek Adorján, Adrián

Hírek - Élelmiszer

Itt a válasz a mindenkit foglalkoztató kérdésre: ilyen az igazán jó pálinka

Az emberek több mint 60 százaléka szerint az ideális magyar pálinka legfontosabb ismérve, hogy gyümölcsös az aromája, ugyanakkor elenyésző, mindössze 23 százalékuknak fontos a közepes vagy magas alkoholtartalom. Ugyanakkor az emberek mindössze 2 százaléka gondolta úgy, hogy a jó pálinkának alacsony, mindössze 30 fokos alkoholtartalmúnak kell lenni.
 
 

1000 fő megkérdezésével készített kutatást az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft., amelyben a 18 és 49 évesek körében mérték fel, hogy vajon kinek mitől lesz ideális a pálinka. A felmérésben résztvevők 66 százaléka szerint az a jó pálinka, amelynek gyümölcsös az aromája, 24 százalékuk szerint pedig az ideális pálinka lágy és harmonikus. A közepes (40 fokos) és magas (50 fokos) alkoholtartalom a megkérdezettek mindössze 23-23 százaléka szerint fontos. 

Az emberek 18 százaléka szerint akkor jó a pálinka, ha a gyomorban tüzet rak, és 17 százalékuk szerint az erős, torkot kaparó nedű az ideális. Talán nem meglepő, de a résztvevők csupán 2 százaléka véli úgy, hogy a tökéletes pálinka alacsony (30 fokos) alkoholtartalmú.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Krizsán Csaba

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu