Itt vannak Csányi újabb befektetései

agrarszektor.hu
Hatmilliárd forinttal, összesen 37 milliárd forintra növelte január közepén jegyzett tőkéjét a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Bonafarm Zrt. A tőkeemeléssel a Bonafarm-csoporthoz tartozó "vezércégek" fejlesztéseit finanszírozzák. A hazai húsiparban meghatározó Pick Szeged Zrt. hentes-üzemének technológiai fejlesztésére fordítja a többletforrásokat, így azokkal a Mohácsra tervezett, részben Csányihoz kötött gigavágóhídi beruházásban nem vesz részt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A január 12-vel bejegyzett, 6 milliárd forintos tőkeemelésre a bonafarmos cégek folyamatban lévő, vagy következő időszakra tervezett beruházásainak forrásigénye miatt van szükség - közölte a vállalatcsoport. A tranzakcióval a csoport vállalatait összefogó Bonafarm Zrt. jegyzett tőkéje az eddigi 31 milliárdról 37 milliárd forintra nőtt.

A Bonafarm Zrt. köré ma négy agráripari társaság, a Bóly Zrt., a Dalmand Zrt., a Fiorács Kft. és a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. szerveződik, az élelmiszeripari társaságok közé pedig a Pick Szeged Zrt., a Sole-Mizo Zrt. és a Csányi Pincészet Zrt. tartozik. Ezeken kívül a cégcsoporthoz sorolják a Bólyi Agrokémia Kft.-t, a Humán Komplex Kft.-t és a Pick Szállítási Kft.-t is.

A cégcsoport szűkszavú tájékoztatása szerint a mostani tőkeemelést a Bonafarm növénytermesztési ágazatának öntözésfejlesztési beruházásaira, az állattenyésztésben pedig - többek között - a folytatódó sertéstenyésztés-fejlesztési programra fordítják. A csoport feldolgozóipari cégeinél jelentős forrásigénnyel bír az a fejlesztés, amely a Sole- Mizo Zrt. K+F programjában valósul meg, míg a Pick Szeged Zrt. hentes-üzemének technológiai korszerűsítésére kap pénzeket. A cégcsoport ugyanakkor nem közölte, hogy érintett cégei a 6 milliárdos tőkeemelésből miként részesednek.

A szegedi Pick esetében lényeges, hogy a társaság a mostani többletforrásokkal sem vesz részt abban a mohácsi beruházásban, amellyel gigavágóhidat létesít a MCS Vágóhíd Zrt. E cégnek a közelmúltig a Pick Szeged is tulajdonosa volt, de a társaság nemrég kiszállt az MCS-ből, bár egyúttal hosszú távú operatív együttműködési megállapodást is kötött vele. A Csányi-tulajdonú Pick kiszállásával az MCS a Ho-Me Vagyonkezelő 2000 Kft. kizárólagos tulajdonává, amely Nagy György milliárdos vállalkozó érdekeltségébe tartozik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02