Letarolhatják Kanadát a magyar élelmiszerek: ezekkel hódítanák meg a nyugatot

Letarolhatják Kanadát a magyar élelmiszerek: ezekkel hódítanák meg a nyugatot

agrarszektor.hu
Az elmúlt időszakban egyre több kanadai vállalat érdeklődik a magyar agrár-élelmiszeripari termékek, illetve a feldolgozóipari fejlesztések iránt, számos magyar élelmiszeripari vállalatot látogattak már meg. Magyarország bízik abban, hogy jelentős agrár- és élelmiszeripari exportnövekedéssel számolhat az elkövetkező időszakban Kanadában.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Célunk jelentősen bővíteni a magyar húsipari termékek és borok kínálatát és exportját. Joggal remélhetjük, hogy jelentős agrár- és élelmiszeripari exportnövekedés előtt állunk Kanadában

- emelte ki Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, miután a torontói magyar főkonzulátus szervezésében kanadai üzleti delegációval folytatott megbeszélést az Agrárminisztériumban. A kanadai üzleti küldöttség azon nagy cégek vezetőinek és tulajdonosainak köréből jött létre, amelyek a magyar áruk importjának 90%-át szervezik hazánkból.

Az Agrárminisztérium célja az élelmiszerexport növelése, a magyar prémium termékek megismertetése távolabbi piacokon is. 

Nyugat felé is nyitunk, a portfóliót a tengerentúlon egyaránt lehet bővíteni

 - mondta a helyettes államtitkár. A tengerentúli partnerek - köztük a Concord Meats, a Con-Nois-Seur Wine Imports, a Legacy Distributors, a Tilsonburg Custom Foods, valamint az ImportRus számára elsősorban a hús, a tőkehús, a feldolgozott és füstölt hús, a mangalica, a prémium magyar borok, a delikátesz és fagyasztott termékek, a sertéshús, továbbá az egész kacsa és kacsamell, a nyúlhús, a baromfitermékek, illetve a halal élelmiszerek kanadai importja lehet hozzáadott érték - írja közleményében az Agrárminisztérium.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Balaton József

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?