2020. november 24. kedd Emma

Hírek - Élelmiszer

Magyar tejesek figyelem! Már lehet pályázni az új szupervédjegy használatára

A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer alapfokozatára 2020. február 4-től lehet pályázni fogyasztói tej és tejföl termékekkel.
 
 

Pályázatot olyan belföldi és EU tagországbeli élelmiszer-termelő, -előállító, -feldolgozó és -forgalmazó nyújthat be, aki a 178/2002/EK rendelet 2. cikk szerinti élelmiszert állít elő, illetve az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény szerinti FELIR-azonosítóval rendelkezik a végzett tevékenységére vonatkozóan. Pályázhat: mezőgazdasági termelő, kistermelő, élelmiszer-előállítást, -feldolgozást végző kis-, közepes- és nagyvállalkozás, valamint élelmiszerkereskedelmi vállalkozás saját márkás termékkel.

A KMÉ védjegyrendszer alapfokozatának elnyeréséhez a pályázóknak adott előírásoknak kell megfelelniük. A speciális tanúsítási követelmények kötelező és választható elemekből épülnek fel. A kötelező előírásokat minden pályázónak teljesítenie kell. Emellett minden, választható elem kategóriában legalább egy-egynek eleget kell tennie, de maga dönti el, hogy melyiket választja.

A szabályzatok, a fogyasztói tejre és tejfölre vonatkozó termékleírások és a pályázat beadásához szükséges formanyomtatványok a kme.hu weboldalon érhetőek el. A pályázatokat a Védjegyiroda 1525 Budapest, Pf. 212. postacímére kell küldeni.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020 online

  10 órányi szakmai programmal és több mint 50 előadóval

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu