2021. szeptember 18. szombat Diána

Hírek - Élelmiszer

Megjött a Dreher legújabb söre: ez lesz az idei nyár slágere?

Új termékkel célozza meg a nyári sörfogyasztási csúcsszezont a Dreher. A felsőerjesztésű Pale Ale háromféle komlóval készül.
 
 

Idén nyáron is lesz olyan nagy hazai gyártó, amely sörkülönlegességgel, friss ízvilággal célozza meg a magyar fogyasztókat: a Dreher ma mutatta be új, felsőerjesztésű Pale Ale-jét.

Az ale típusú sörökben az élesztőgombák az erjedési folyamat végén felemelkednek a sör tetejére. Az erjesztést a lagerekhez képest magasabb, 15-21 fokon végzik - mondta el a termék bevezető sajtótájékoztatóján Séra Péter, a Dreher sörtermelési főmérnöke.

A szakember hozzátette: az új sör ízérzete komplexebb, markáns komlókeserűséget és virágos, citrusos hidegkomlózást lehet érezni benne. Kétféle árpamalátát és háromféle komlót használnak a gyártás során: Kazbek, Citra és Chinook komlóval készítik a sört, a tradícionálishoz legközelebb álló hidekomlózásos technológiával. A sör egyik érdekessége, hogy a fejlesztésbe a szokásosnál intenzívebben bevonták a fogyasztókat, próbagyártásokat készítettek, amelyek folyamatos fogyasztói tesztelésen mentek keresztül.


A sörgyártó ugyanakkor nem kockáztat nagyot az új termékkel: mint elmondták, a Pale Ale áll a legközelebb a Magyarországon legnépszerűbb láger sörök ízvilágához az ale-k közül. Mint azt az agrárszektor.hu megtudta, a termék csapolva és palackosan, HORECA-forgalmazásban (éttermekben, szórakozóhelyeken) a boltokban pedig palackosan és dobozosan is kapható. A termék ára valamelyest a klasszikus Dreher lager fölé lesz pozicionálva.

A Pale Ale-t Budapesten, Kőbányán gyártják, szinte kizárólag magyar alapanyagokból (a gyárnál az árpamaláta 95%-ban hazai forrásból származik.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu