Mi vagyunk a királyok! - Mindent vittek a magyar pálinkák

agrarszektor.hu
Az Agárdi Pálinkafőzdének ítélték oda a legnagyobb elismerésnek számító "Év Párlatfőzdéje" díjat a Destillata elnevezésű idei nemzetközi versenyen, Vértes Tibor alapító-tulajdonos pedig az Év Főzőmestere lett. Magyarországot 25 főzde képviselte az összesen 162 főzdét felvonultató megmérettetésen, ahol a magyar indulók 163 díjat nyertek.

Tombola és értékes nyeremények az Agrárszektor 2025 konferencián!

Tombolával és értékes nyereményekkel várjuk az Agrárszektor konferencia résztvevőit az esemény 2. napjának végén! FŐNYEREMÉNY: Az AXIÁL Kft. felajánlásából a szerencsés nyertes egy Fűnyírótraktor Portland Hawk H9212RD-rel lesz gazdagabb!

Szerezze meg jegyét most még Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, ahol kistermelők és fiatal gazdák most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén! 

Az "Év Párlatfőzdéje" díjat nyerte el az Agárdi Pálinkafőzde az idei Destillátán, amelyet az ausztriai Eisenstadtban rendeztek meg. Emellett a versenyen Vértes Tibor alapító-tulajdonost az Év Főzőmestere díjjal jutalmazták. 

Az idén 23. alkalommal megrendezett közép-európai szakmai bajnokságra 14 ország 162 főzdéjét nevezték be. Az eseményen osztrák, német, magyar, olasz, svájci, román, szerb, holland és argentín párlatok mérettették meg magukat 1500 tétellel. Ezek között pálinkák, likőrök, whiskyk és egyéb párlatok csaptak össze. 

Mi alapján döntenek a bírák?
A Destillata kóstolóbírái mindannyian vizsgázott szakemberek. A kóstolóbizottságok a főzdék által nevezett, legalább kétszeres szűrőn átjutott mintákat négy szempont alapján értékelik: kiemelten fontos az illat- és íztisztaság, a gyümölcs karakteressége, a harmónia és az összbenyomás. A nemzetközi szakmai zsűri összetétele szinte minden évben változik.
 

A magyar főzdék kimagasló eredményt értek el: a különböző versenykategóriákban összesen 163 elismerést kaptak, amelyek közül 6 Év Párlata díj, illetve 7 arany-, 62 ezüst- és 88 bronzérem volt. A legtöbb érmet Ausztria (586) és Németország (286) nyerte, míg a magyar főzdék a harmadik helyen végeztek.

Az év magyar párlatai a Destillátán
A következő italok kaptak Év Párlata díjat a versenyen:

- Gyenesei Pálinkárium fekete bodza pálinkája (2012)
- Gyulai Pálinka fekete ribiszke pálinkája (2014)
- Agárdi Pálinka sörpárlata (2014)
- Agárdi Pálinka maláta whiskyje (2010)
- Agárdi pálinka érlelt alma pálinkája (2010)
- Agárdi Pálinka tokaji sárgamuskotály törköly pálinkája (2010) 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

ARASZ Gazdálkodási Napló és Farm menedzsment! (x)

Az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva az Arasz komoly segítség volt a Gazdálkodási napló és az EGN beadás követelményeinek való megfelelésben a gazdálkodások adminisztrációs terheinek csökkentésében.

EZT OLVASTAD MÁR?