2021. február 25. csütörtök Géza

Hírek - Élelmiszer

Szintet lépett a Tojásszövetség: új platformon népszerűsítik a tojásfogyasztást

Több mint 700 ezer iskoláshoz jutottak el a legnépszerűbb magyar TikTokerek "rántottás" videói. Van olyan tojásos TikTok poszt, amit többen láttak mint az X-Faktor egy-egy adását. A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (Tojásszövetség) reggelizést és tojásfogyasztást népszerűsítő két éves iskolai programja, a rEGGelem a koronahelyzet miatt az iskolapadokból az internetre, pontosabban a TikTokra költözött.
 
 

A Tojásszövetség 2019 tavaszán indította el a „rEGGelem” nevű országos, ismeretterjesztő programját, amely az egészséges reggelizés és a teljes értékű tojásos reggeli hasznosságára hívja fel a figyelmet. 2019-ben 15 iskolába és majdnem 4 ezer felsős diákhoz jutott el a program, most 2020 decemberében és 2021 januárjában a világhelyzethez igazodva új platformra, a TikTokra költözött a "rEGGelem", tudhattuk meg a szövetség közleményéből.

Számunkra ez egy teljesen új terep, de mivel a Tojásszövetség küldetésének érzi az edukációt, a fiatalok megszólítását, a "rEGGelem" programmal az otthon tanuló diákokoknak is szerettük volna megmutatni, hogy a reggelizés nagyon fontos

– mondta Szép Imre, a Tojásszövetség elnöke.

Az egyik legnépszerűbb magyar TikToker, Togyela Dominik elmondta, hogy nagyon örült a felkérésnek, mert az edzések miatt egyébként is sok tojást eszik, ez az egyik legfontosabb fehérjeforrása. Így teljesen testhezállónak érezte, hogy a tojásfogyasztást népszerűsítse a TikTokon. A kockás has egyik nélkülözhetetlen építőköve a tojás, ezért Togyela Dominik az egyik videóban a szokásos reggeli turmixát mutatta meg, aminek szintén kihagyhatatlan eleme. Togyela Dominik mellett Győrfi Dani és Czura Karina is részt vesznek a kampányban.

Togyela Dominik mellett Győrfi Dani és Czura Karina is részt vesznek a kampányban. A TikTokos videók ezen a linken tekinthetőek meg.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu