Zöld utat kaptunk - Nekik már biztos, hogy kell a magyar baromfi

agrarszektor.hu
Bővül a baromfi és szarvasmarha kiviteli lehetősége hazánknak. Június negyedikétől ugyanis újra szállíthatunk baromfit és baromfihúst Dél-Afrikába és Japánba, illetve megindulhat a tenyésztésre szánt szarvasmarha kereskedelme Kazahsztánnal. A Nemzetközi Állatjárványügyi Hivatal (OIE) 83. éves közgyűlésén több kétoldalú megbeszélést is folytattunk a résztvevő tagállamok képviselőivel, és Magyarország megkapta a klasszikus sertéspestis mentességet igazoló oklevelet is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Újra szállíthatunk Japánba és Dél-Afrikába baromfit, valamint baromfihúst június negyedikétől - jelentette ki Bognár Lajos, országos főállatorvos, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek. Az OIE 83. éves közgyűlésén ugyanis Dél-Afrika és Japán is feloldotta a korábbi madárinfluenza járvány miatt bevezetett korlátozást. A japán féllel megbeszéléseket folytattak az esetleges vadhússzállítás feltételeinek megteremtéséről is - tette hozzá Bognár Lajos.

Emellett Kazahsztánnal is megindulhat a tenyésztésre szánt szarvasmarha tenyésztése. A párizsi rendezvényen Magyarország megkapta a klasszikus sertéspestis mentességet igazoló oklevelet is. Az elismerést a 2007 és 2009 között, vaddisznókban kimutatott járvány felszámolásáért tett szigorú hatósági intézkedésekkel sikerült kiérdemelni.

A helyettes államtitkár több kétoldalú megbeszélést is folytatott az OIE közgyűlésén résztvevő tagállamok képviselőivel, köztük az izraeli, a ciprusi, a japán, az ukrán és a lengyel delegáció képviselőivel is. Az izraeliek elégedettek a magyar marhahús minőségével, így nyitottak az ország esetleges marhahús exportengedély kérelmére

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03