Jövőre indul az államilag támogatott épületfejlesztési program

agrarszektor.hu
Jövőre indul a kormány energiamegtakarítási célú épületfejlesztési programja. Az állami támogatásra kisvállalkozások, állami és önkormányzati intézmények, társas- és családi házak is pályázhatnak, a szükséges saját erőhöz pedig kedvező hitelkonstrukció áll majd rendelkezésre - írja a Világgazdaság.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A hitelkonstrukció kialakítása még tart, de 2012-től évente akár 100 ezer lakásegységre is kiterjedhet a program, amely 70 ezer új munkahelyet teremthet, mondta el Bencsik János energetikai államtitkár egy minapi konferencián.

Bencsik János a már majdnem kész energiapolitikai célkitűzések keretfeltételei közül kiemelte az egyensúly fenntartását az erőforrások között, s hogy az energiahordozó-forgalomban a megújulók esetében forrástöbblet legyen. Az új irányelvek között az erősebb állami szerepvállalást, az energiapiacok szabályozásának javítását, az energiaoktatás fejlesztését és az energetikai információs rendszerek tökéletesítését emelte ki.

Bencsik János már korábbi rendezvényeken is bejelentette, hogy a Nemzeti cselekvési terv szerint áramtermelésünk forrásain belül 2020-ra 14,6 százalékra kell nőnie a megújuló-alapú energiahordozóknak. A Magyar Energia Hivatal (MEH) számára ezzel kapcsolatban készített tanulmányok kimutatták, hogy az elképzelés megvalósításához legalább 1200 milliárd forintos beruházásra van szükség, amelynek akár a 80 százalékát is tőkepiaci és magánberuházásoknak kell adniuk.

"Egy ilyen volumenű fejlesztés nem pusztán az energetikai szektort érinti majd. Ezért elengedhetetlen hozzá a hosszú távon is kiszámítható szabályozás, különben a nagyvállalatok csak komoly kockázati felárral hajlandók beruházni" - mutatott rá cége közleményében Varga Ferdinánd, a Boston Consulting Group nemzetközi stratégiai tanácsadó cég ügyvezető igazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?