Franciaország támogatja a bioüzemanyag korlátozást

agrarszektor.hu
Egy francia kormányszóvivő szerdai kormányülést követő nyilatkozata szerint Franciaország lépéseket tesz az élelmiszerekkel versengő bioüzemanyagok fejlesztésének ideiglenes szüneteltetése érdekében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A bejelentés egy nappal követte Francois Hollande elnök tervét, mely szerint stratégiai élelmiszertartalékok világszerte történő létesítésével lehetne elejét venni az egyre sűrűbben fenyegető élelmiszerhiánynak, illetve mód nyílna az élelmiszerárak kordában tartására. Mindkét tervezet mozgatórugója az attól való félelem, hogy újra megismétlődik a 2007/2008-as élelmiszerválság, aminek lehet is némi alapja ha azt nézzük, hogy négy éven belül már harmadszorra szöknek az egekbe az árak.

Mint ismeretes, idén az USA-ban több mint fél évszázada nem tapasztalt, illetve a világ más kulcsfontosságú termőterületein is elhúzódó szárazság miatti gyenge aratás ad okot aggodalomra. A legelterjedtebb, azaz olajos magvak és gabonafélék felhasználásával készülő bioüzemanyagok termőterületei az élelmiszeripari célra szánt termények rovására növekednek, nem kis mértékben a jelentős igénybe vehető támogatásoknak köszönhetően. A kormányülésről készült jegyzőkönyv szerint Franciaország 7 százalékban tervezi maximalizálni a növényi alapú bioüzemanyagok használatát, ami gyakorlatilag megegyezik a jelenlegi szinttel.

A stratégiai tartalékok ügyében kétséges, hogy a francia elnök meg tudja-e győzni roppant költséges tervének szükségességéről a legjelentősebb termelőknek számító USA-t és Kínát, egyelőre Olaszország jelezte támogatását.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?