Nagy pusztítást végzett az időjárás a földeken: így segítenék a magyar gazdákat

Nagy pusztítást végzett az időjárás a földeken: így segítenék a magyar gazdákat

agrarszektor.hu
Az elmúlt évtizedek hozamadatainak elemzése, valamint a már bekövetkezett és a regionális klímamodellek által előre jelzett éghajlati változások alapján könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy a szántóterületeink termőképessége várhatóan csökkenni, a termésingadozás mértéke pedig növekedni fog az elkövetkező évtizedekben, melynek elsődleges oka a Kárpát-medence egyre aridabbá és szélsőségesebbé váló klímája. 2022. szeptember 15-én a KITE Zrt. ezen gondolatmenet által vezérelve nyitotta meg kapuit a gazdálkodók előtt, és a Nádudvari Logisztikai Központjuk udvarán egy nagyszabású rendezvény keretében - melyre Nagy István, Magyarország agrárminisztere is meghívást kapott - mutatták be a megoldásokat, melyek jóval túlmutatnak az öntözés témakörén.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A probléma ellensúlyozása érdekében a talaj vízkészletének megóvása, valamint az öntözött területek arányának növelése is szükséges. És az sem elhanyagolható tényező, hogy a szakszerűtlenül végrehajtott öntözés akár jelentős környezeti károkat okozhat, és gazdaságtalan is. A vállalat ennek okán a legmodernebb öntözőberendezések forgalmazásán túl elkötelezett a gazdálkodók szakmai döntéseinek támogatása mellett is - írja a KITE sajtóközleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

Azt is megtudhattuk, hogy ehhez alapot ad az általuk kialakított országos meteorológiai hálózat is, mely a 2022-es év végére az ezres nagyságrendet is elérheti annak köszönhetően, hogy a KITE Zrt. partnerköre felismerte a helyben végzett meteorológiai mérések jelentőségét. A 2023-as évtől elérhetővé teszik partnereik számára az Öntözésirányítás alkalmazást, amely a légköri paraméterek, a talajnedvesség mérése, valamint a 7 napos előrejelzés alapján ad ajánlást az adott tábla, adott növényfaj, -fajta vagy hasznosítási mód esetében megfelelő öntözési fordulóra és az öntözési normára.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?