Ez durva: olyan meleg volt az idei nyár, mint még soha ezelőtt

Ez durva: olyan meleg volt az idei nyár, mint még soha ezelőtt

agrarszektor.hu
Az EU Kopernikusz Klímaváltozási Szolgálata közölte, hogy mióta hiteles méréseket végeznek, az idei nyár volt messze a legmelegebb. A globális átlaghőmérséklet 16,77 Celsius-foknál állt meg, ami 0,66 Celsius-fokkal meghaladja az 1991-2020 közötti időszak átlagát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A globális hőmérsékleti rekordok 2023-ban továbbra is folyamatosan dőlnek meg, a legmelegebb augusztus követte a legmelegebb júliust és júniust, ezzel a legforróbb boreális nyárral néztünk szembe egészen 1940-ig visszanyúlóan

- mondta Samantha Burgess, a Kopernikusz igazgatóhelyettese.

EZ IS ÉRDEKELHET

Európában a nyári átlaghőmérséklet 19,63 Celsius-fok volt, ami 0,83 fokkal volt az átlag felett. Ezek a rekordok a tengerfelszín hőmérsékletének jelentős emelkedéséhez vezettek, ez tengeri hőhullámok kiváltásáért felelős egész Európában, így júniusban Írországban és az Egyesült Királyságban, júliusban és augusztusban pedig a Földközi-tenger térségében - írja a Telex a Politico alapján.

A tengerfelszín globális hőmérséklete egész augusztusban folyamatosan emelkedett, és elérte a 20,98 Celsius-fokot - ez a mérések kezdete óta a legmagasabb globális havi átlagnak számít. Sok jóra pedig nem lehet számítani, hiszen a felmelegedés csak rosszabb lesz, ahogy a Csendes-óceánon az El Niño kialakul.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?