Ez durva: olyan meleg volt az idei nyár, mint még soha ezelőtt

Ez durva: olyan meleg volt az idei nyár, mint még soha ezelőtt

agrarszektor.hu
Az EU Kopernikusz Klímaváltozási Szolgálata közölte, hogy mióta hiteles méréseket végeznek, az idei nyár volt messze a legmelegebb. A globális átlaghőmérséklet 16,77 Celsius-foknál állt meg, ami 0,66 Celsius-fokkal meghaladja az 1991-2020 közötti időszak átlagát.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A globális hőmérsékleti rekordok 2023-ban továbbra is folyamatosan dőlnek meg, a legmelegebb augusztus követte a legmelegebb júliust és júniust, ezzel a legforróbb boreális nyárral néztünk szembe egészen 1940-ig visszanyúlóan

- mondta Samantha Burgess, a Kopernikusz igazgatóhelyettese.

EZ IS ÉRDEKELHET

Európában a nyári átlaghőmérséklet 19,63 Celsius-fok volt, ami 0,83 fokkal volt az átlag felett. Ezek a rekordok a tengerfelszín hőmérsékletének jelentős emelkedéséhez vezettek, ez tengeri hőhullámok kiváltásáért felelős egész Európában, így júniusban Írországban és az Egyesült Királyságban, júliusban és augusztusban pedig a Földközi-tenger térségében - írja a Telex a Politico alapján.

A tengerfelszín globális hőmérséklete egész augusztusban folyamatosan emelkedett, és elérte a 20,98 Celsius-fokot - ez a mérések kezdete óta a legmagasabb globális havi átlagnak számít. Sok jóra pedig nem lehet számítani, hiszen a felmelegedés csak rosszabb lesz, ahogy a Csendes-óceánon az El Niño kialakul.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?