Csúszik a földtörvény

agrarszektor.hu
A Napi Gazdaság szerint elmarad a parlament mezőgazdasági bizottságának földtörvénnyel foglalkozó holnapi ülése, sőt a törvénytervezet jövő heti részletes parlamenti vitája is csúszik.

A napilap információi szerint a Fidesz frakció mezőgazdasági kabinetje még nem jutott döntésre a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényhez beadott módosítókról, sőt, még nem került sor a miniszterelnök által múlt héten ígért második frakcióülésre sem. Ezért csúszik a törvény parlamenti tárgyalása is.

A mezőgazdasági kabinet vezetőinek tegnapi ülésén nem sikerült valamennyi vitás kérdést tisztázni, illetve végigvenni - tájékoztatta a Napi Gazdaságot a Fidesz frakció sajtója. A vitát várhatóan jövő héten folytatják, és ezt követően tájékoztatják álláspontjukról a kabinet vezetői a kormány képviselőjét. Így nemcsak a mezőgazdasági bizottság módosítókról tervezett részletes vitája mellett a parlamenti részletes vita is csúszik.

Egyebek között arról folyik a vita, hogy hogyan kell értelmezni Orbán Viktor múlt heti, frakcióülésen tett kijelentését a foglalkoztatási kötelezettség szükségességéről. Előfordulhat ugyanis, hogy a miniszterelnök mégsem tartja szükségesnek az egyes birtokméretekhez előírt létszám kötelezettséget.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 6. 06:03