Ijesztő, ami a mezőgazdaságban történik: milliók vannak veszélyben

Ijesztő, ami a mezőgazdaságban történik: milliók vannak veszélyben

agrarszektor.hu
Aggasztó tanulmány látott napvilágot, mely szerint a a Föld eltérő régióiban az egy időben fellépő aszályok elképesztő terhelést jelentenek a globális mezőgazdasági rendszerre. Emellett az élővilág és az emberek vízellátását vízbiztonságát is veszélyeztethetik. Az sem éppen kecsegtető adat, hogy a Washingtoni Állami Egyetem kutatócsoportjának elemzései kimutatták, hogy a fosszilis tüzelőanyagoktól való folyamatos függés a 21. század közepére 40%-kal, a 21. század végére pedig 60%-kal növeli az aszályok egyidejű előfordulásának valószínűségét - ez nagyjából kilencszeres növekedést jelent az aszályoknak való kitettségben a 20. századhoz képest.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A század végére évente körülbelül 120 millió embert fenyegethet egyidejűleg a súlyos aszály. A kutatók elemzése szerint a leginkább érintett régiók közül sok már most is sérülékeny, ezért nagy a valószínűsége annak, hogy ezek a szárazságok humanitárius katasztrófává válhatnak. A kutatók eredményei azt mutatják, hogy Észak- és Dél-Amerika egyes területein nagyobb valószínűséggel jelentkezik majd ilyen összetett aszály a jövőben, mint Ázsiában, ahol az előrejelzések szerint a mezőgazdasági területek nagy része csapadékosabbá válik. Az Amerikában előállított élelmiszerek ezért érzékenyebbek lehetnek az éghajlati problémákra - írja a 24.hu az EurekAlerten alapján.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?