Ijesztő, ami a mezőgazdaságban történik: milliók vannak veszélyben

agrarszektor.hu
Aggasztó tanulmány látott napvilágot, mely szerint a a Föld eltérő régióiban az egy időben fellépő aszályok elképesztő terhelést jelentenek a globális mezőgazdasági rendszerre. Emellett az élővilág és az emberek vízellátását vízbiztonságát is veszélyeztethetik. Az sem éppen kecsegtető adat, hogy a Washingtoni Állami Egyetem kutatócsoportjának elemzései kimutatták, hogy a fosszilis tüzelőanyagoktól való folyamatos függés a 21. század közepére 40%-kal, a 21. század végére pedig 60%-kal növeli az aszályok egyidejű előfordulásának valószínűségét - ez nagyjából kilencszeres növekedést jelent az aszályoknak való kitettségben a 20. századhoz képest.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A század végére évente körülbelül 120 millió embert fenyegethet egyidejűleg a súlyos aszály. A kutatók elemzése szerint a leginkább érintett régiók közül sok már most is sérülékeny, ezért nagy a valószínűsége annak, hogy ezek a szárazságok humanitárius katasztrófává válhatnak. A kutatók eredményei azt mutatják, hogy Észak- és Dél-Amerika egyes területein nagyobb valószínűséggel jelentkezik majd ilyen összetett aszály a jövőben, mint Ázsiában, ahol az előrejelzések szerint a mezőgazdasági területek nagy része csapadékosabbá válik. Az Amerikában előállított élelmiszerek ezért érzékenyebbek lehetnek az éghajlati problémákra - írja a 24.hu az EurekAlerten alapján.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. március 21. 15:34