Tragikus a helyzet a Dunántúlon: durva, ami a baranyai horgásztavakkal történik

Tragikus a helyzet a Dunántúlon: durva, ami a baranyai horgásztavakkal történik

agrarszektor.hu
Tíznél is több horgásztó tűnt el Baranya megyében. Habár a Dunántúl több esőt kapott, mint az ország keleti fele, a csapadékhiány miatt számos horgásztó kiszáradt a megyében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Noha a Dunától nyugatra több csapadék hullott a közelmúltban, mint az ország keleti részében, mégis, Baranya megyében tíznél is több horgásztó száradt ki - írta meg az Időkép.hu. A portál értesülései szerint Bicsérd központjában az egykor 1-2,5 méter mély és 2,7 hektáron elterülő tavat tápláló vízfolyás több mint 10 km-es szakasza teljesen kiszáradt, és két éve nem pótolta a vizet. A tó mind a horgászok, mind a kirándulók és különféle rendezvények közkedvelt helye volt, így a település polgármestere felbecsülhetetlennek véli az anyagi kárt.

Kistapolcán pedig egy korábban másfél méter mély, 7,6 hektáros horgásztó száradt ki. A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közlése szerint a környéken mind a csapadék, mind a talajban tárolt vízmennyiség csökkenése felelős a kiszáradásért. Az intenzív, de rövid, lokális csapadék nem pótolja a korábbi időszakok hiányát. A csökkenő csapadékmennyiség éves szinten problémát jelent, a téli hómennyiség hiánya szintén közre játszik a Mecsek lábánál lévő források, patakok és kisebb-nagyobb tavak eltűnésében. A helyi horgászegyesület jelenleg nem tud megoldást a problémára.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?