Hihetetlen áron kelt el egy hatalmas ausztrál földbirtok

agrarszektor.hu
Összesen 75-85 millió dollár közötti áron kelt el Ausztrália legnagyobb szántóföldi gazdasága. A rekordösszegű értékesítési akcióban a tulajdonos egy 200 ezer hektáros farmot adott el, amelyhez több mint 50 ezer merinó juh és számtalan mezőgazdasági gép is tartozik.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Eladták Ausztrália legnagyobbnak tartott szántóföldi gazdaságát, amelynek területe mintegy 200 ezer hektárra terjed ki. Az értékesítési ár 75 millió dollár és 85 millió dollár közé tehető, ami 20 és 22 milliárd forint közötti összeget jelent, és így ez Ausztrália eddigi egyik legmagasabb áron megvásárolt földterülete.

Mi vár a magyar agráriumra 2018-ban és azután? Milyen kihívást jelenthet a magyar húsiparban az afrikai sertéspestis? Mennyi támogatást fizetnek ki a Vidékfejlesztési Programban? Mire számíthat a szójaágazat 2018-ban? Mit tartogat a gabona-és takarmánypiac számára az idei év? Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

Az értékesítésben 76 ezer hektár szabadterület, illetve 127 ezer hektár bérleti föld található. A "csomag" ezen kívül tartalmaz még több mint 50 ezer merinó anyajuhot és azok utódait, valamint számos új mezőgazdasági berendezést is. Emellett a vevő hozzájut még 15 ezer tonna vertikális gabonatárolóhoz is. Azakértők szerint a több mint 200 ezer hektáros terület ideális eszköz lehet a vevőnek arra, hogy optimalizálja a gazdálkodási műveleteket, illetve befolyásolja az árakat az ausztrál mezőgazdaságban. 

Az eladásra azért került sor, mert a tulajdonos úgy döntött, visszavonul a gabonatermeléstől és inkább a John Deere márkakereskedéseire összpontosít a jövőben. A gazdálkodó hat kereskedésében összesen 110 fő dolgozik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?