2022. június 25. szombat Vilmos

Hírek - Föld

Ijesztő, ami a mezőgazdaságban történik: milliók vannak veszélyben

Aggasztó tanulmány látott napvilágot, mely szerint a a Föld eltérő régióiban az egy időben fellépő aszályok elképesztő terhelést jelentenek a globális mezőgazdasági rendszerre. Emellett az élővilág és az emberek vízellátását vízbiztonságát is veszélyeztethetik. Az sem éppen kecsegtető adat, hogy a Washingtoni Állami Egyetem kutatócsoportjának elemzései kimutatták, hogy a fosszilis tüzelőanyagoktól való folyamatos függés a 21. század közepére 40%-kal, a 21. század végére pedig 60%-kal növeli az aszályok egyidejű előfordulásának valószínűségét - ez nagyjából kilencszeres növekedést jelent az aszályoknak való kitettségben a 20. századhoz képest.
 
 

A század végére évente körülbelül 120 millió embert fenyegethet egyidejűleg a súlyos aszály. A kutatók elemzése szerint a leginkább érintett régiók közül sok már most is sérülékeny, ezért nagy a valószínűsége annak, hogy ezek a szárazságok humanitárius katasztrófává válhatnak. A kutatók eredményei azt mutatják, hogy Észak- és Dél-Amerika egyes területein nagyobb valószínűséggel jelentkezik majd ilyen összetett aszály a jövőben, mint Ázsiában, ahol az előrejelzések szerint a mezőgazdasági területek nagy része csapadékosabbá válik. Az Amerikában előállított élelmiszerek ezért érzékenyebbek lehetnek az éghajlati problémákra - írja a 24.hu az EurekAlerten alapján.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben