Nagy változás jöhet az európai mezőgazdaságban: erről érdemes mindenkinek tudnia

Nagy változás jöhet az európai mezőgazdaságban: erről érdemes mindenkinek tudnia

agrarszektor.hu
Németország évtizedek óta nagy figyelmet fordít a talajaik védelmére, mely érdekében - hazánkhoz hasonlóan - már a múlt században megalkotta a talaj védelmét szolgáló törvényét. 2000 októberében a német Bundestag kérésére a szövetségi kormány időszakosan jelentést nyújt be a Bundestagnak a talajvédelem terén szövetségi és állami szinten elért eredményekről. Az alábbiakban bemutatott 5. talajvédelmi jelentés tartalma átolvasásra, átgondolásra érdemes elemeket tartalmaz (a korábbi jelentéseket 2002-ben, 2009-ben, 2013-ban és 2017-ben fogadták el).

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A talajok képezik az élelmiszereink alapját, szűrik és tárolják a vizet, élőhelyet biztosítanak számos faj számára, és szén-dioxid-elnyelőként szolgálnak. Nélkülözhetetlenek a biológiai sokféleség megőrzéséhez és végső soron egészségünkhöz is - írja a NAK. Röviden, a talajvédelem létfontosságú. Kihangsúlyozza a jelentés a talajok sokrétű ökológiai szolgáltatásait (a vízháztartás és ezáltal az ivóvízellátás biztosítása, a talajélet megtartásával, javításával, szervesanyagok helybenhagyásával a széndioxid megkötéssel a klímavédelem fokozható). Nagyon fontos a talajerózió csökkentése, és figyelmeztetett az új generációs szennyezőkre is (a talajokban felhalmozódó és nehezen lebomló szerves fluorvegyületekre). A talaj fontos szerepe okán célzott védelmet és fenntartható földhasználatot igényel. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?