Kanadában romlik az őszi búza helyzete

agrarszektor.hu
Kanadában az őszi búza várhatóan nagyon kevés lesz, hasonlóképpen a régi Szovjetunió tagállamaihoz. Ez annak köszönhető, hogy az idei évben az időjárási anomáliák jelentősen késleltették az aratást, és így a vetés is nagyon elcsúszott - derült ki a Kanadai Búzatanács beszámolójából.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Ezzel szemben a legnagyobb búzakereskedők nemzetközi fórumán az Amerikai Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának ottawai irodája azt közölte, hogy az őszi búza termése várhatóan emelkedni fog.

Ezt az állítást egy tanulmányra alapozták, melyből kidetül, hogy az őszi búza, mely amúgy sem jellemzi igazán Kanada mezőgazdaságát, csupán azzal a problémával találkozhatott, hogy a kevés a minősített vetőmag, ezért erre kellene odafigyelni, illetve a 2011-12-es periódusban nagyobb területet bevetni.

A volt szovjet államok területén sokkal inkább egyensúly látszik az őszi illetve tavaszi búza vetése és hozama között, mégis várhatóan az öszi búza hozama jelentősen visszaesik, mivel akésői vetés ott is szerepet játszik, mivel a növények nem tudnak megerősödni az érkező fagyok előtt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?