Kanadában romlik az őszi búza helyzete

agrarszektor.hu
Kanadában az őszi búza várhatóan nagyon kevés lesz, hasonlóképpen a régi Szovjetunió tagállamaihoz. Ez annak köszönhető, hogy az idei évben az időjárási anomáliák jelentősen késleltették az aratást, és így a vetés is nagyon elcsúszott - derült ki a Kanadai Búzatanács beszámolójából.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ezzel szemben a legnagyobb búzakereskedők nemzetközi fórumán az Amerikai Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának ottawai irodája azt közölte, hogy az őszi búza termése várhatóan emelkedni fog.

Ezt az állítást egy tanulmányra alapozták, melyből kidetül, hogy az őszi búza, mely amúgy sem jellemzi igazán Kanada mezőgazdaságát, csupán azzal a problémával találkozhatott, hogy a kevés a minősített vetőmag, ezért erre kellene odafigyelni, illetve a 2011-12-es periódusban nagyobb területet bevetni.

A volt szovjet államok területén sokkal inkább egyensúly látszik az őszi illetve tavaszi búza vetése és hozama között, mégis várhatóan az öszi búza hozama jelentősen visszaesik, mivel akésői vetés ott is szerepet játszik, mivel a növények nem tudnak megerősödni az érkező fagyok előtt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?