A baromfikeltetők rendszere változik

agrarszektor.hu
Rendeletmódosítással változtatott a baromfikeltető állomások engedélyezési és működési szabályozásán a Vidékfejlesztési Minisztérium - olvasható a Baromfi Terméktanács MTI-nek adott közleményében.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A változtatás célja az, hogy igazodjanak a tenyésztési hatóságként eljáró Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) szervezeti átalakulásához az előírások.

Az MgSzH területi szervezetének engedélye kell majd a keltetőállomások üzemeltetéséhez, a változtatás életbelépésétől. A hivatal a közeljövőben közzéteszi az ehhez szükséges formanyomtatványt. A korrekcióknak ezután is regisztráltatniuk kell magukat az úgynevezett országos tenyésztési információs rendszerben (tir), ezen felül pedig az MgSzH-s keltetési engedélyezési rendszerbe is be kell jelentkezniük.

A rendelet szabályozza a hatósági mintavételi és minősítési előírásokat is, amelyek alkalmazása ugyanakkor nem kötelező a baromfikeltetők számára. A vállalkozásoknál akkor kell mintákat venni, ha a tenyésztojás- vagy naposbaromfi-forgalmazásban az általánosnál szigorúbb kötelezettségeket vállalnak magukra a piaci előnyök megtartása vagy megszerzése érdekében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?