Kis ráfordítással is jelentős eredmények érhetők el

agrarszektor.hu
Nagy János, a Debreceni Egyetem professzora szerint nem hasznosulnak eléggé a tudományos eredmények a mezőgazdasági termelésben, ezért kifejezetten gazdálkodóknak írta Versenyképes kukoricatermesztés című munkáját.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományi Centrumának elnöke kulcskérdésnek tekinti, hogy a tudományos kutatások mielőbb hasznosuljanak a gyakorlatban, de ebben szerinte Magyarországon nem jó a helyzet. Nemrég megjelent könyve, a Versenyképes kukoricatermesztés gyakorlati útmutató gazdáknak.

Nagy János professzornak meggyőződése, hogy viszonylag kis ráfordítással jelentős mértékben növelhető az ágazat versenyképessége, így jövedelmezősége is. Példaként említette a termőhelyek, a talajadottságok ismeretét, a hektáronként néhány ezer forintért elvégezhető kémiai-fizikai vizsgálatokat, amelyek eredményeinek ismeretében nagyon jó tápanyag-gazdálkodási tervet lehet készíteni.

Ma a termőterületek felén nincsenek talajvizsgálatok, e nélkül trágyáznak a gazdák, és sok esetben kevesebb tápelemet, tápanyagot juttatnak vissza a földbe, mint amit a hozamok elvisznek belőle - sorolta a gondokat a kukoricatermesztés első számú hazai kutatója. A 145 éves múltra visszatekintő debreceni agrár-felsőoktatás, a Debreceni Egyetem agrárcentruma alapfeladatának tekinti a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztését, nemzetközi versenyképességének növelését, katalizátora kíván lenni a fenntartható fejlődésnek - hangsúlyozta az agrárcentrum elnöke.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?