Hatalmas világrekord ezzel a traktorral - Bejárták a sarkvidéket

agrarszektor.hu
Meghódította egy Massey Ferguson traktorral a Déli-sarkot egy holland felfedezőcsoport. A túra világrekordnak számít, mivel először jutott el szériában gyártott mezőgazdasági traktor az Antarktiszra. Összesen 5 ezer kilométert tettek meg, olykor mínusz 89 Celsius fokos hidegben.

A világrekordot 5610-es Massey Ferguson mezőgazdasgi traktorral állította be az Antarctica 2 elnevezésű expedíció a közelmúltban. Bebizonyosodott, hogy egy traktor sok mindenre képes lehet, akár mínusz 89 Celsius fokos hidegben is.

 .

 

A küldetést Mannon Osservoort holland színésznő hajtotta végre, akinek régi álma teljesült a kalanddal. A cél érdekében gyermekét, férjét és kutyáját is maga mögött hagyta, és 28 nap alatt 5 ezer kilométert tett meg. 

Massey Ferguson traktor nem először jár a Déli-sarkon. 1958-ban Sir Edmund Hillary új-zélandi hegymászó - az 1953-as sikeres Everest-expedíció után öt évvel - három, 28 lóerős Ferguson TE20-as traktort használt. Az újabb expedíció célja az Antarktisz átszelése és a tudományos adatgyűjtés volt. Akkor azonban az út előtt a gépeket speciális módon átalakították: dupla hátsó kerekeket szereltek fel és az addigi szürke színt feltűnő pirosra cserélték.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. június 6. 14:31