Brutális gépek akcióban: ezeket a traktorokat hamarosan bárki kipróbálhatja

agrarszektor.hu
Május 23-24-én kerül megrendezésre a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow Mezőfalván, ahol most is, mint eddig minden évben, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) lesz a kamara szakmai partnere. Az ország legnagyobb szántóföldi kiállításának előkészületeiről, érdekességeiről Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke és Zászlós Tibor, Mezőfalvai Zrt. vezérigazgatója, a NAK alelnöke tartott tájékoztatót Mezőfalván.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) két éve, 2017-ben rendezte meg először a NAK Szántóföldi Napokat a Fejér megyei Mezőfalván, amelyre akkor több mint 15 ezren látogattak el. 2018-ban a Békés megyei Mezőhegyesen került megrendezésre az esemény, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság kiállítási centrumában. Ahogy az első kiállításnál és most is,szántó a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége volt a kamara partnere. Idén ismét Fejér megyében, a Mezőfalvai Mezőgazdadsági Zrt. ad majd otthont a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShownak május 23-24-én. A rendezvényt szándékosan nem hétvégére időzítették, hanem csütörtökre és péntekre, hiszen nem egy családi vagy hobbirendezvényről van szó, hanem szakmai programokkal várják az érdeklődőket. 


A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow egy álló- és mozgógépes szabadtéri rendezvény, amelynek egy többhektáros terület ad otthont, a munkaeszközöket, gépeket, és gépkapcsolatokat pedig hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban is meg lehet majd tekinteni, valamint ki is lehet őket próbálni működés közben. Így a gazdálkodók közvetlenül, és a "terepen", a szántóföldön szerezhetnek majd olyan releváns és naprakész információkat, amelyek segítik őket a fejlődést biztosító, versenyképességüket segítő döntések meghozatalában. Itt a földmunkák minden fázisáról elméleti ismereteket és gyakorlati bemutatókat kapnak a szakemberek.

A gépbemutatók mellett a mikro- és demóparcelláknál termesztéstechnológiai újdonságok is megtekinthetők majd az eseményen, bemutatkoznak a legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, köztük nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek. A kiállító cégek maguk gondozzák a saját fajtáikat, a saját technológiáik szerint, ehhez pedig a NAK öntözési lehetőséget is biztosít. Egyebek közt lennel, borsóval, zabbal, őszi búzával, repcével is találkozhatnak az érdeklődők. Továbbá idén az erdőgazdálkodásra is külön hangsúlyt fektetnek, mivel jelentős területet érint hazánkban és a volumene is számottevő. A rendezvényen ezért bemutatásra kerül az erdőtelepítés, a fás szárú ültetvénytelepítés és az agrárerdészeti fásítások (fasorok, facsoportok, mezővédő fásítások a mezőgazdasági területeken) lehetőségei és hasznossága. A rendezvényen emellett olyan szakmai konferenciák is lesznek majd, amelyek az agrárgazdaság aktualitásaival, és a termelői kihívásokkal foglalkoznak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?