Döntött a kamara: nagyszabású agráresemény marad el a koronavírus miatt

Döntött a kamara: nagyszabású agráresemény marad el a koronavírus miatt

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) vezetősége, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedésekre való tekintettel, felelős főszervezőkként úgy döntöttek, hogy az idei NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow - Mezőfalva rendezvény elmarad.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hónapok óta zajlottak a NAK és a MEGFOSZ főszervezésében 2020. május 27-28-án megtartani tervezett IV. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow - Mezőfalva rendezvény előkészületei a Mezőfalvai Zrt. területén. A cél idén az volt, hogy a gép- és gépkapcsolatok mellett a mikro- és demóparcellás növénytermesztési bemutatókat, illetve a termesztéstechnológiai újdonságokat is megtekinthessék az érdeklődő gazdálkodók, tudhattuk meg a kamara közleményéből.

A Magyarországot is elérő koronavírus-járvánnyal kapcsolatban meghozott, a szabadtéri rendezvények látogatását és megtartását korlátozó kormányrendelet miatt a NAK és a MEGFOSZ vezetősége is felülvizsgálta az idei rendezvény sorsát. Bár mindkét szervezet számára is kiemelt fontosságú az esemény - hiszen a tudásátadás jegyében itt a gazdálkodók közvetlenül szerezhetnek a fejlődést biztosító döntéseik meghozatalát segítő releváns és naprakész információkat -, felelős főszervezőkként, partnereikkel egyetértésben, úgy határoztak, hogy az idei mezőfalvai program elmarad! A IV. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow - Mezőfalva rendezvényre várhatóan 2021-ben kerül sor.

Korábban az Agrárszektor is írt arról, hogy a tavaszi időszakban milyen agrárrendezvények maradnak el, illetve lettek elnapolva. Ezek közül most az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) Ökológiai gazdálkodás ágazati konferenciájának sorsa lehet érdekes, amelyet március 18-a helyett várhatóan május 20-án terveznek megtartani, de könnyen előfordulhat, hogy ez is végleg elmarad idén.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?