Ezek az agráresemények maradnak el Magyaroszágon a koronavírus miatt: itt a lista

Ezek az agráresemények maradnak el Magyaroszágon a koronavírus miatt: itt a lista

agrarszektor.hu
A koronavírus magyarországi megjelenésére és terjedésére való tekintettel március 11-én éjfélkor életbe lépett a veszélyhelyzeti különleges jogrend, amely - egyebek mellett - betiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri, valamint az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket. Ez az intézkedés több fontos, a következő hetekre tervezett agráreseményre is hatással volt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

2020. március 11-én Magyarország kormánya kihirdette a veszélyhelyzetet a koronavírus miatt. Az első intézkedések közé tartozott a 100 főnél nagyobb beltéri, valamint az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények betiltása, amely az agráriumot is érzékenyen érintette, több fontos konferencia és esemény lett elhalasztva, vagy épp lemondva. A legfrissebb kormányzati intézkedések folytán azonban ma éjféltől általánosan minden rendezvény be lett tiltva.

Ma délelőtt még úgy tűnt, a Güttler Kft. rendesen megtartja a 2020. március 17-re, Pázmándra, valamint a 2020. március 20-ra, Hódmezővásárhelyre meghirdetett két Tavaszi Demo Show-ját, ahol a látogatók működés közben tekinthetik meg a tavaszi munkák gépeit. Az Agrarszektor.hu kérdésére a Güttler Kft. marketing ügyintézője, Hartman Gábor elmondta, hogy a legfrissebb intézkedések kapcsán mindkét rendezvényüket le kellett mondaniuk.

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) közleményben jelezte, hogy a március 18-ai, Ökológiai gazdálkodás ágazati konferenciáját elhalasztja, és egy későbbi időpontban rendezi meg. A szervezők arra számítanak, hogy a konferenciát várhatóan 2020. május 20-án fogják tudni megrendezni, és jelezték, a végleges dátumot az egészségügyi helyzettől függően április-május folyamán fogják visszaigazolni. Akik már regisztráltak, azoknak a regisztrációja a későbbi eseményre is érvényes marad. Azoknak, akik az új időpontban is részt kívánnak venni a konferencián, nincs semmi dolguk, akik viszont nem kívánnak megjelenni, azoknak az ÖMKi lehetőséget biztosít a már befizetett regisztrációs díj visszaigénylésére.

A Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács is elhalasztotta a március végére tervezett "Profiktól Profiknak" - Az alma növekedés- és termésszabályozása témájában meghirdetett gyümölcstermesztési szaktanácsadási napját. A Terméktanács közleményében jelezte, hogy a rendezvény új időpontjáról a helyzet alakulásának függvényében, a későbbiek folyamán adnak majd ki újabb tájékoztatást.

A Valkon 2007 Kft. szűkszavú közleményben jelezte, hogy az általuk Cegléden, 2020. április 22-24-re tervezett VI. Krone Show gépbemutató is elmarad. Egyelőre nincs hír arról, hogy az elmaradó rendezvényt nem tartják-e meg egy későbbi időpontban.

A XXVII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezői is arról tájékoztatták az érdeklődőket, hogy a május 7-8-9-re tervezett rendezvény is elmarad idén. A következő kiállítás csak 2021-ben lesz megrendezve. Erről adott hírt az AXIÁL Kft. is, amely kiállítóként lett volna jelen az eseményen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03