Nagy verseny jön szeptemberben: összecsapnak egymással a magyar sajtkészítők

Nagy verseny jön szeptemberben: összecsapnak egymással a magyar sajtkészítők

agrarszektor.hu
Ismét Sajtmustrát szervez a Magyar Sajtkészítők Egyesülete. 2020. szeptember 5-én az Etyeki Látogatóközpont ad helyet a VIII. Magyar Sajtmustrának, mely idén egy sajtversenyből és egy szakmai konferenciából fog állni, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A sajtverseny minden sajtkészítő számára nyitott, célja, hogy kiemelje a magas minőségű magyar sajtokat, megismertesse azokat a fogyasztókkal és a gasztronómia képviselőivel és ezáltal jobb piaci pozícióba juttassa a sajtkészítőket, írta meg a NAK.

A szakmai konferencián neves külföldi előadók mellet magyar szakemberek osztják meg tudásukat a résztvevőkel. Carlo Piccoli (Accademia Internazionale Dell'arte Casearia) olasz sajtmester a kéregkultúrák szerepéről fog előadni. Thierry Raud, a Chalon Megard élelmiszeripari mérnöke a hosszú érlelésű sajtok és a rézüst kapcsolatáról, valamint a hozamoptimalizáció szempontjából legjobb alvadékvágási módokról beszél.

A program 16:00 órakar zárul a VIII. Magyar Sajtmustra eredményhirdetésével.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információk a Sajtmustra honlapján találhatók. A sajtverseny nevezésre ezen az oldalon lehet nevezni, a szakmai konferenciára pedig ezen a linken lehet regisztrálni. A szervezők a járványhelyzetre való tekintettel a programváltozás jogát fenntartják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?