Már ember sem kell hozzá - Így fest a full automata műtrágyaszóró

agrarszektor.hu
Önjáró műtrágyaszórót fejleszt a SwarmFarm Robotics és a Roesner Pty Ltd. A két ausztrál cég közös szándéknyilatkozatot írt alá a robot fejlesztésére. A tervek szerint a két cég a következő 6 hónapon belül elkészíti a robot egy teljesen működőképes prototípusát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Andrew Bate, a SwarmFarm Robotics vezérigazgatója és a Roesner technikai igazgatója, Matthew Roesner nemrég együttműködési megállapodást írtak alá abból a célból, hogy közösen fejlesszenek önjáró műtrágyaszóró robotot. Az együttműködés arra fog irányulni, hogy integrálni lehet-e a Marshall Multispread műtrágyaszórót és az i4M irányítórendszert a SwarmFarm automata platformjával és s SwarmConnect TM-mel.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i eseményre!

A beérkezett adatokon alapuló, szabályozott anyagkijuttatás a precíziós gazdálkodás leggyakrabban alkalmazott formája a világon, ezért a Roesnerrel való együttműködés magától értetődött, hiszen így összekapcsolhatóvá váltak a műtrágyaszórási műveletek és az automatizált mezőgazdaság. Az új, műtrágyaszóróval ellátott SwarmFarm robot az egyik első ilyen jellegű gép lesz a világon. Egy kanadai cég, a DOT Technology Corp. ugyanis már kifejlesztett egy hasonló koncepcióval működő önjáró műtrágyaszórót.

Egy önjáró műtrágyaszóró kifejlesztése és megalkotása megmutat egy villanásnyit a jövő mezőgazdaságából, ahol a kisebb és könnyebb gépek a mostani módszereknél sokkal precízebben és hatékonyabban, a növények igényei szerint képesek elvégezni a növénytáplálást"

- mondta Adrew Bate. Matthew Roesner szerint a partnerség lehetőséget ad a cégének arra, hogy a technológiájukat egy önvezető járműbe szereljék be, amivel képesek lehetnek a korábbinál is célzatosabban elvégezni a műtrágyászást.

Matthew Roesner arról is beszélt, hogy az i4M irányító rendszer lehetővé teszi majd a SwarmFarm robotjának, hogy a szabályozott szórás mellett menet közben a biomasszáról is adatokat gyűjtsön. Szerinte a technológiai iránt  a nagyobb gazdaságokban éppúgy érdeklődnek, mint a kis családi gazdaságokban. Andrew Bate hangsúlyozta, hogy ha a földterületek évente többször és mindig csak a szükséges dózisban kapnak tápanyagot, akkor azzal a környezetet és a pénztárcánkat is kíméljük.

A cikk eredeti nyelven a Future Farming oldalán olvasható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?