A John Deere bemutatta csaknem 10 méteres óriásdrónját

agrarszektor.hu
A John Deere és a légitaxik építésével foglalkozó Volocopter közös fejlesztésének eredménye az az óriásdrón, amit elsőként alkottak meg kifejezetten a növényvédelmi munkák elvégzésére. Noha uniós rendelet még nem létezik erre a műveletre, a gyártók már jó ideje készülnek rá, hogy megszületik, hiszen a gyakorlat világosan megüzente az igényeit a jogalkotásnak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Eddig a mezőgazdaságban csak kisebb méretű drónokat használtak, jellemzően állományfelvételezésre. A Volodrón lenne az első olyan ember nélküli légijármű, melyet kifejezetten permetezésre alkottak meg. A hannoveri Agritechnicán bemutatott mostrum egész pontosan 9,2 méter átmérővel rendelkezik és 200 kilogramm hasznos teher szállítására képes. A permetlét két tartályban, a hasán hordozza, ehhez egy pumpa és egy szórókeret csatlakozik.


Az alapvetően légitaxiat gyártó Volocopternek a baden-württembergi Bruchsalban van a telephelye, ahol maga a John Deere is rendelkezik gyártókapcitással (traktorfülkéket készít itt). A felek óriási potenciált látnak a Volodrón mezőgazdasági felhasználásában. A prototípus abszolút bevetésre alkalmas gép, amit hamarosan élesben is kipróbálnak.

A 18 rotoros légijárműt cserélhető lítium-akkumulátorok hajtják. Egyszeri töltéssel 30 percet képes repülni, és többféle feladat elvégzésére is képes. Pontos helyzetmeghatározó rendszerének köszönhetően irányítottan és programozottan is képes az útvonal bejárására. A számítások szerint óránként 6 hektáron tudja elvégezni a növényvédelmi feladatot - természetesen anélkül, hogy a növényzetben vagy a talajszerkezetben kárt tenne. A gép a terület szelektív kezelésére is képes. A gazdák már régóta várnak egy olyan megoldásra, amely a talajviszonyoktól és a növényállomány magasságtól függetlenül gyors, precíz és költséghatékony permetezést tesz lehetővé.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?