Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista

agrarszektor.hu
2020 júniusában a magyar gazdák közel 8 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, ugyanakkor 2018 hatodik hónapjához képest több mint 4 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka júniusban a John Deere volt, amelyből 88-at adtak el a hónapban, egy évvel korábban viszont csak 76-ot. A népszerűségi listán második a Claas, a harmadik pedig a New Holland volt az év hatodik hónapjában.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

2020 júniusában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a Claas, a New Holland, a Case és a Fendt voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 88-at adtak el júniusban, ami 12 darabbal több, mint tavaly ugyanekkor, de Claas-ból, New Hollandból, Case-ből és Fendt-ből is többet vásároltak most a gazdák, mint 2019 azonos hónapjában. Ez utóbbiból közel kétszer annyi, 15 darab kelt el az év hatodik hónapjában, mint tavaly ugyanekkor. A lista hatodik helyén a Steyr végzett, amiből míg tavaly mindössze 1 darabot adtak el júniusban, addig idén 13 talált gazdára ugyanebben a hónapban. Ugyanakkor a népszerűségi lista hetedik helyezettje, a Polaris iránt csökkent az érdeklődés, hiszen a 2019 júniusában eladott 15 darabhoz képest, idén csak 11-et sikerült értékesíteni.

2020 júniusában összesen 315 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel ezelőtti mennyiséghez képest 7,9 százalékos növekedést jelent, 2019 júniusában ugyanis 292 traktor kelt el. 2018-hoz képest azonban csökkent az eladások száma idén, hiszen akkor 329 traktort adtak el. Januárhoz képest érezhetően változott a vásárlási kedv, mert akkor mindössze 194 traktor kelt el, így jól látszik, hogy 2020 hatodik hónapjára szinte megduplázódtak az eladások. Ugyanakkor az egész eddigi évet tekintve, 2019-hez képest komoly csökkenés tapasztalható a traktoreladásokat tekintve, idén eddig 1571 traktor talált gazdára, a tavalyi év első hat hónapjában azonban 1715, ami 8,4 százalékkal több eladott gépet jelent. 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 1. 09:34