Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista

agrarszektor.hu
2020 augusztusában a magyar gazdák 3,2 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2018 nyolcadik hónapjához képest pedig közel 19 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka augusztusban a John Deere volt, amelyből 41-et adtak el a hónapban, ez azonban visszaesésnek számít az egy évvel korábbi 46-hoz képest. A népszerűségi listán második a Claas, a harmadik pedig a New Holland volt az év nyolcadik hónapjában.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2020 augusztusában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a Claas, a New Holland, a Fendt és a Case voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 41-et adtak el augusztusban, ami 5 darabbal kevesebb, mint tavaly ugyanekkor, de New Holland-ból is 5-tel kevesebb kelt el most, mint egy évvel ezelőtt. Ezzel szemben Claas-ból 20 darabot vásároltak 2020 augusztusában a gazdák, ami 10-el több, mint a 2019 nyolcadik hónapján eladott 10 darab. A Case is jól teljesített, 9 darab talált gazdára most augusztusban, szemben a tavalyi 4-el. 

2020 augusztusában összesen 180 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel ezelőtti mennyiséghez képest 3,2 százalékos csökkenést jelent, 2019 augusztusában ugyanis 186 traktor kelt el. 2018-hoz képest szintén csökkent az eladások száma idén, hiszen akkor 222 traktort adtak el. Érezhetően változott a vásárlási kedv az előző hónapokhoz képest, hiszen míg júniusban 315, júliusban pedig 251 traktor kelt el, az év nyolcadik hónapjában a januári 194-et is alulról közelítik csak meg a számok. Idén eddig 2002 traktor talált gazdára, a tavalyi év első nyolc hónapjában azonban 2204, ami 9,2 százalékkal több eladott gépet jelent. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Növény

Megfő, megég a gyümölcs a fákon

Beindult a kényszerérés, egyre nagyobb problémát okoz a gyümölcságazatban is az extrém hőség és az erős UV-sugárzás párosa.

Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?