Szokatlan módszerrel irtja a gyomokat a legújabb csodamasina

Szokatlan módszerrel irtja a gyomokat a legújabb csodamasina

Megjelent az európai piacokon az ausztrál Nufarm és a német Crop.Zone közös fejlesztésű, hibrid rendszerű gyomirtó robotja. A NUCROP névre keresztelt megoldás már elérhető a német, a francia, a belga és a holland gazdák és vállalkozók számára.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Bő egy hónapja jelentette be Crop.Zone német mezőgazdasági-technológiai start-up, hogy stratégiai szövetségre lépett az Aacheni Egyetem által indulótőkével ellátott GSI GmbH-val és az Aacheni Kereskedelmi- és Iparkamarával. Ezzel belátható közelségbe került az, hogy a német-ausztrál együttműködésben létrehozott, forradalmian új technológiát használó gyomirtó robot az európai piacokon is megjelenhessen, ahogy arról az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Most a Future Farming adott róla hírt, hogy a NUCROP névre keresztelt hibrid elektromos növényvédelmi rendszer elérhetővé vált az első érdeklődők számára. A gyomirtás fenntartható alternatíváját Európában először a kiválasztott német, a francia, a belga és a holland gazdák próbálhatják ki.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, NUCROP ötvözi a fizikai és a vegyszeres gyomirtási eljárásokat. A módszer lényege, hogy először egy, az elektromosságot vezető folyadékkal kezeli a gyomnövényeket, amelyeket aztán egy elektromos kisüléssel pusztít el. A gyártó szerint ez a megoldás a hagyományos gyomirtási eljárásoknál sokkal hatékonyabb, és kevesebb energiát is fogyaszt.

A Crop.Zone és a Nufarm a kiválasztott partnerei segítségével több területen, több növénynél is ki fogják próbálni a NUCROP technológiát, mielőtt a tényleges kereskedelmi forgalomba hozás megtörténne. A gyártó szerint a technológia versenyképes árú alternatívát jelent a gazdák és a vállalkozók számára, különösen azoknál a növényeknél, amelyeknél a vegyszeres növényvédelmi lehetőségek korlátozottak, illetve amelyek termesztéséhez más jellegű megoldások szükségesek.

(Címlapkép forrása: Crop.Zone)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?