Új korszak a növényvédelemben? Így takarítanak meg rengeteg pénzt a francia gazdák

Új korszak a növényvédelemben? Így takarítanak meg rengeteg pénzt a francia gazdák

agrarszektor.hu
Egy teljesen automatikus permetező rendszert dobott piacra a Drone Volt. A rendszer egy rögzített vázból, egy 12 literes tartályból és egy összecsukható szórókeretből áll, ami 4 forgófejű fúvókával lett ellátva. Az egység a Drone Volt Hercules 20 típusú, nyolcrotoros drónjához csatlakoztatható, amelyet nehéz terhek szállítására terveztek.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A francia cég közleménye szerint precíziós permetszabályozásnak köszönhetően a drónra szerelhető rendszer képes megfelelni a precíziós mezőgazdaság kihívásainak, amelynek célja a növények terméshozamának és egészségének javítása. A drónos permetezés előnye, hogy az egyenetlen, a nehezen hozzáférhető vagy a lejtős mezőgazdasági parcellákon is biztonsággal alkalmazható, ezáltal lecsökkentve az emberi kockázatokat - írta meg a Future Farming.

A permetező rendszer egy rögzített vázból, egy 12 literes tartályból és egy olyan összecsukható szórókeretből áll, amelyen 4 forgófejű fúvóka található. A rendszert a Drone Volt Hercules 20 drónjára lehet csatlakoztatni. Ezt a nagy méretű, nyolcrotoros drónt kifejezetten a nehéz terhek szállítására fejlesztették ki.

A drón kezelője egy mobilalkalmazás segítségével a beállított cseppmérettől függően 1-2 hektárnyi területet is lepermetezhet pontosan és hatékonyan. Az IPX7 szabvány pedig arról gondoskodik, hogy a cseppméret-szabályozó rendszer ellenálljon a folyadékoknak. A Drone Volt szerint a rendszernek köszönhetően a kijuttatott cseppek 95-100%-a idális méretű lesz, aminek köszönhetően a permetezés mindig hatékony lesz. A a cseppek homogén eloszlása kulcsfontosságú a felhasznált inputanyag mennyiségének optimalizálásában, mivel a túl nagy cseppek leeshetnek a növényekről, a túl kicsik viszont eloszlanak a légkörben.

A Drone Volt állítása szerint a gazdák a készülék használatával 30-50%-ot spórolhatnak az imputanyagokon, és a hagyományos hidraulikus permetező rendszerekhez képest akár 90%-kal kevesebb vizet használhatnak fel a növényvédő szerek kijuttatása során. Marc Courcelle, a Drone Volt vezérigazgatója kijelentette, hogy ez az új eszköz a Hercules 20 drónnal kombinálva ideális megoldást kínál az önálló és hatékony permetezési feladatok végrehajtására.

A precíziós mezőgazdaságnak szentelt technológiánk racionalizálja a növény-egészségügyi termékeket, korlátozza a környezeti hatásokat, és így hozzájárul a fejlett mezőgazdaság felé történő áttéréshez

- mondta Marc Courcelle.

(A cikkben felhasznált képek és videók a Drone Volt tulajdonát képzik.)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?