Új korszak a növényvédelemben? Így takarítanak meg rengeteg pénzt a francia gazdák

Új korszak a növényvédelemben? Így takarítanak meg rengeteg pénzt a francia gazdák

agrarszektor.hu
Egy teljesen automatikus permetező rendszert dobott piacra a Drone Volt. A rendszer egy rögzített vázból, egy 12 literes tartályból és egy összecsukható szórókeretből áll, ami 4 forgófejű fúvókával lett ellátva. Az egység a Drone Volt Hercules 20 típusú, nyolcrotoros drónjához csatlakoztatható, amelyet nehéz terhek szállítására terveztek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A francia cég közleménye szerint precíziós permetszabályozásnak köszönhetően a drónra szerelhető rendszer képes megfelelni a precíziós mezőgazdaság kihívásainak, amelynek célja a növények terméshozamának és egészségének javítása. A drónos permetezés előnye, hogy az egyenetlen, a nehezen hozzáférhető vagy a lejtős mezőgazdasági parcellákon is biztonsággal alkalmazható, ezáltal lecsökkentve az emberi kockázatokat - írta meg a Future Farming.

A permetező rendszer egy rögzített vázból, egy 12 literes tartályból és egy olyan összecsukható szórókeretből áll, amelyen 4 forgófejű fúvóka található. A rendszert a Drone Volt Hercules 20 drónjára lehet csatlakoztatni. Ezt a nagy méretű, nyolcrotoros drónt kifejezetten a nehéz terhek szállítására fejlesztették ki.

A drón kezelője egy mobilalkalmazás segítségével a beállított cseppmérettől függően 1-2 hektárnyi területet is lepermetezhet pontosan és hatékonyan. Az IPX7 szabvány pedig arról gondoskodik, hogy a cseppméret-szabályozó rendszer ellenálljon a folyadékoknak. A Drone Volt szerint a rendszernek köszönhetően a kijuttatott cseppek 95-100%-a idális méretű lesz, aminek köszönhetően a permetezés mindig hatékony lesz. A a cseppek homogén eloszlása kulcsfontosságú a felhasznált inputanyag mennyiségének optimalizálásában, mivel a túl nagy cseppek leeshetnek a növényekről, a túl kicsik viszont eloszlanak a légkörben.

A Drone Volt állítása szerint a gazdák a készülék használatával 30-50%-ot spórolhatnak az imputanyagokon, és a hagyományos hidraulikus permetező rendszerekhez képest akár 90%-kal kevesebb vizet használhatnak fel a növényvédő szerek kijuttatása során. Marc Courcelle, a Drone Volt vezérigazgatója kijelentette, hogy ez az új eszköz a Hercules 20 drónnal kombinálva ideális megoldást kínál az önálló és hatékony permetezési feladatok végrehajtására.

A precíziós mezőgazdaságnak szentelt technológiánk racionalizálja a növény-egészségügyi termékeket, korlátozza a környezeti hatásokat, és így hozzájárul a fejlett mezőgazdaság felé történő áttéréshez

- mondta Marc Courcelle.

(A cikkben felhasznált képek és videók a Drone Volt tulajdonát képzik.)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?