2019. november 12. kedd Jónás, Renátó

Hírek - Gépek

Amerikai tankok tarolták le a kukoricát: pánikba estek a gazdák (videó)

Eltévedt az Egyesült Államok hadserege, ezért át kellett vágniuk Románia egyik agrárvidékén. Elsőre elég ijesztő, amikor valakinek a földjén keresztülmennek a tankok, így a helyiek rendesen pánikba estek, a termés egy része pedig megsemmisült.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Kukoricásba tévedt amerikai tankok döbbentettek meg román gazdálkodókat a Romániában található Ialomita megye egyik agrárvidékén - írja a 444 a Defence News-ra és az Agronitel-re hivatkozva. Mint az eredeti hírből kiderül, a helyiek nem is megdöbbentek, hanem pánikba estek, mert Abrams típusú tankok vágtak át a szántókon, maguk alá temetve a sarjadó kukoricát, napraforgót és búzát.

A lap azt írja, hogy néhányan megpróbáltak beszélni a katonákkal, de ez sikertelennek bizonyult, ezért a károsultak kihívták a rendőrséget. A román rendőrség ugyan kiment a helyszínre, de kiderült, hogy nem illetékesek ebben az ügyben, ráadásul mire megérkeztek, addigra a hadsereg is eltűnt. A katonák a Saber Guardian 19 nevű nagyszabású hadgyakorlaton vettek részt, ami Románián kívül Magyarországot és Bulgáriát is érinti. A földekre tévedő katonák pedig rossz koordinátákat kaptak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu