Begyűrűzött a koronavírus a gépgyártásba: a JCB elkezdte visszafogni a termelését

Begyűrűzött a koronavírus a gépgyártásba: a JCB elkezdte visszafogni a termelését

agrarszektor.hu
A mezőgazdasági gépgyártó óriásvállalat, JCB csökkentette a termelését és a munkaórákat a gyáraiban koronavírus kínai hatásai miatt. A cég operatív igazgatója közölte, hogy egyetlen munkavállalót sem fognak elbocsátani emiatt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az angol cég a tervek szerint jövő héttől 39-ről 34-re fogja csökkenteni a munkaidőt. A lépés körülbelül 4000 munkavállalót fog érinteni, olvasható a Farming UK cikkében. A JCB közleménye szerint azért kellett ehhez a megoldáshoz folyamodniuk, mivel a Kínában tomboló, Covid-19 névre keresztelt koronavírus miatt hiány lépett fel a gyárakban az onnan származó alkatrészek tekintetében.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A vírus miatt, amely 2020. február 14-ig közel 1500 ember életét követelte, a JCB kínai beszállítóinak több mint 25%-a bezárta a gyárait. Ezzel a brit gépgyártó lett az első komolyabb angliai cég, amelynek vissza kellett fognia a termelését a koronavírus miatt.

Mark Turner, a JCB operatív igazgatója nagyon szerencsétlennek, de feltétlenül szükségesnek nevezte a lépést. Elmondása szerint a kínai helyzet eddig nem okozott semmiféle fennakadást az Egyesült Királyságban a termelésben, de mostanra a JCB beszállítóinak több mint egynegyede leállította a gyárait, a megmaradók pedig csökkentett kapacitással működnek, és nehézségeik vannak a szállítmányok útnak indításával is.

Ezek után egészen világos, hogy a kínai partnerek által szállított alkatrészek nem fognak megérkezni a következő hetekben, hiszen jelenleg ők is azt keresik, hogyan tudnák feltölteni a készleteiket, mondta Mark Turner. Az operatív igazgató hozzátette, hogy ez sajnos azt is jelenti, hogy a cég rövidtávon nem rendelkezik az előre jelzett számú gép elkészítéséhez szükséges alkatrészekkel.

Ezek az intézkedések biztosítják, hogy egy munkavállalónktól sem kell megválnunk, még annak ellenére sem, hogy az elvártnál kevesebb számú gépet fogunk gyártani, amíg a helyzet nem normalizálódik

 - mondta Mark Turner.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03