2020. október 1. csütörtök Malvin

Hírek - Gépek

Csodaszámba mennek ezek a teleszkópos rakodók

Megújítja teleszkópos rakodógépeit a Claas, így a vállalat úgynevezett SCORPION gépcsaládjába tartozó gépek megfelelnek majd a károsanyag-kibocsátási szabványnak. Az új gépeket először az idei Agritechnika kiállításon mutatja be a cég.
 
 

Környezetkímélővé tette teleszkópos rakodógépeit a Claas, így azok mostantól megfelelnek majd az úgynevezett Stage IV károsanyag-kibocsátási szabványnak – írja az axiál.hu. A vállalat Scorpion elnevezésű termékcsaládjába nyolc rakodó tartozik, a gépek emelési magassága 6,15 és 8,75 méter között változik, a teherbírásuk pedig 3-3,5 tonna. A felújított modelleket a 2015-ös Agritechnikán mutatják be.

Agritechnika november 10-14-én
Az Agritechnika a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági gépkiállítása, amelyet idén november 10-14. között rendeznek meg Hannoverben. 47 országból majdnem 3000 kiállító érkezik a rendezvényre, amelyre a szervezők több százezer látogatót várnak.

A Claas teleszkópos rakodói az agrárium több szegmensében is használhatók, például szarvasmarhatelepeken, bioüzemekben, vagy nagyüzemi bérvállalkozásokban. A megújult modellekbe Deutz motorokat szereltek, amelyek nagyobb teljesítményt és magas nyomatékot eredményeznek, miközben üzemanyag-fogyasztásuk kedvező. A két legnagyobb rakodóban egy 156 lóerős, 4,1 literes és 4 hengeres motor dolgozik, a kisebb modellekben pedig egy 3,6 literes, 4 hengeres, illetve 136 lóerős változat kapott helyet.


Fotó: axiál.hu 


A Claas az alapfelszereltség részeként egy automatikus, 15 százalékos motorfordulatszám-csökkentőt is beszerelt a rakodógépeibe. A dízelmotor így folyamatosan és optimális kihasználtságon tud üzemelni, miközben a zajterhelés kisebb, az üzemanyag fogyasztás pedig kedvezőbb.

A megújult Scorpion rakodóknál a vezetőfülkét is újraértelmezték. Egyénileg beállítható és mozgatható fellépővel és kapaszkodó karral látták el, amely megkönnyíti a fel- és leszállást. Emellett új védőrácsot is építettek az első szélvédő külső felére, a fülkében pedig megújították a kijelzőket.

A Claas a teleszkópos rakodóinál a kezelőkarokat is megújította. A gazdák így több üzemmód közül választhatnak. Ráadásul a kezelőkar süllyesztési sebessége minden üzemmódban igazodik az adott terheléshez és az adapter szögéhez.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu