Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista

agrarszektor.hu
Több mint 12 százalékkal több traktort vettek a magyar gazdák 2020 februárjában, mint egy évvel korábban, 2018 második hónapjához képest pedig 51 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka februárban a John Deere volt, amelyből 33-at adtak el a hónapban, míg egy évvel korábban mindössze 29-et. A népszerűségi listán második a New Holland, a harmadik pedig a Claas volt az év második hónapjában, 2019-hez képest azonban látványosan csökkent a Case márka népszerűsége februárban.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

2020 februárjában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a New Holland, a Claas, a Fendt, és a Polaris voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 33-at adtak el februárban, ami 4 darabbal több, mint tavaly ugyanekkor, emellett New Hollandból, Claas-ból, valamint Fendt-ből is jóval többet vásároltak most a gazdák, mint 2019 azonos hónapjában. Ugyanakkor a februári népszerűségi lista hatodik helyezettjéből, a Case-ből, jóval kevesebbet, mindössze 9-et adtak el a hónapban, ami 10 darabbal kevesebb, mint tavaly ugyanekkor. Érdekesség még, hogy a New Holland és a Claas márkákból sokkal többet adtak el 2020 második hónapjában, mint 2019 ugyanezen hónapjában, előbbiből 23-mat, míg tavaly csak 11-et, utóbbiból pedig 14-et, míg egy éve februárban mindössze 4-et.

2020 februárjában összesen 213 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel azelőtti mennyiséghez képest 12,7 százalékos emelkedést jelent, 2019 februárjában ugyanis 189 traktor kelt el. 2018-hoz képest is nőtt az eladások száma, akkor csupán 141 traktor adtak el. Ugyanakkor januárhoz képest minimálisan változott a vásárlási kedv, mert akkor 195 traktort adtak el, így jól látszik, hogy 2020 második hónapjára nőttek az eladások. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?