2021. május 7. péntek Gizella

Hírek - Gépek

Elképesztően pörög a használtgép-piac

Az önerőből vásárlók - inkább a kisebb gazdaságok - jó része használt gépet vesz az agráriumban, míg a nagyobb gazdaságok és a pályázatok nyertesei az új eszközöket keresik. Bár továbbra is dinamikusan nő az új mezőgazdasági eszközök, gépek forgalma, ezzel párhuzamosan a használt piac is folyamatosan bővül.
 
 

A használt agráripari eszközök piaca ugyanolyan dinamikusan növekszik, mint az újaké - írja közleményében az Intergavel Kft. Habár a nagyobb gazdaságok és a pályázatok nyertesei az új eszközöket keresik, a kisebb gazdaságoknak inkább a másodpiac a realitás.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.


Ezt a KSH adatai is alátámasztják, az elmúlt három évben ugyanis sorozatban bővül a mezőgazdasági gépek és berendezések forgalma. A gépberuházások értékének 58 százalékát az erőgépek, 42 százalékát az erőgépek munkagépei és az egyéb gépek jelentik. Az Agrárgazdasági Kutató Intézet 2018 első félévét elemző összesítése szerint az új eszközök vásárlását elsősorban az uniós és más gépbeszerzési támogatások élénkítették, és a nagyobb gazdaságokra voltak jellemzők. Az önerős beruházások jelentős része ugyanakkor inkább a használt piacon realizálódott, és a kisebb gazdaságok választották ezt a beszerzési forrást. 

Címlap kép: Intergavel Kft.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu