2022. június 25. szombat Vilmos

Hírek - Gépek

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista

2021 októberében a magyar gazdák 1,6 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2019 tizedik hónapjához képest pedig 21,4 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka októberben a John Deere volt, amelyből 58-at adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 30 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán harmadik a Claas, negyedik a TGB, ötödik pedig a Polaris volt az év tizedik hónapjában.
 
 

2021 októberében az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a New Holland, a Class, a TGB és a Polaris voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. Ugyanakkor, mivel a TGB quadokat gyárt, így ezen a listán nem feltétlenül állja meg a helyét, ezért a képzeletbeli dobogó ötödik fokára a Fendt kerül. John Deere-ből 58-at adtak el októberben, ami 12-vel több, mint egy évvel korábban, míg New Hollandból 30 darab, 2-vel több talált gazdára. Claas-ból 13-mal többet, 20 darabot vásároltak most a gazdák, Polarisból csak 14-et, 11-gyel kevesebbet, Fendt-ből pedig 13-at, 1-gyel több traktort értékesítettek most októberben, mint 2020-ban. Az eladási lista első tíz helyén többek között olyan márkák szerepelnek még, mint a Solis, a Case és a Kubota. 

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

2021 októberében összesen 261 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 1,6 százalékkal többet jelent, 2020 októberében ugyanis 257 traktor kelt el. 2019-hez képest szintén nőtt az eladott traktorok száma, akkor 215 darabot értékesítettek, 21,4 százalékkal kevesebbet, mint most. 2021-ben eddig 2699 traktor talált gazdára, a tavalyi év első tíz hónapjában azonban 2525 darab, ami 6,9 százalékkal kevesebb eladott gépet jelent.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben