2022. május 26. csütörtök Fülöp, Evelin

Hírek - Gépek

Ezt látnod kell! Pickupot csinált az új Jimny-ből a Suzuki

Van, hogy a gyártó gondol egyet, és maga alakítja át valami teljesen újjá a termékét. Ez történt most Új-Zélandon, ahol a Suzuki némi – borsos – felárért pick-uppá konvertálja a különben dobozformájú és elbűvölően bumfordi Jimny JX modelleket.
 
 

Azt mondják, egy kicsit mindenki imádja a Suzuki Jimny modelleket, hiszen ez a talán legaranyosabb és legszögletesebb utcai terepjáró, amit az agrarszektor.hu is tesztelt. És bár egészen tisztességesen boldogul terepen is, azért nem az az igásló típusú gépjármű, amit nagy és nehéz dolgok szállítására lehet használni. Erre már a Suzuki új-zélandi kirendeltsége is rájött, ahogy arra is, hogy a Jimny-ből egy jópofa pick-up kocsit lehet kihozni egy kis átalakítással. És mivel ez a Suzuki ajánlata, ez teljesen hivatalos és nem érinti a jármű garanciáit, vette észre a Motor1.com az új-zélandi Driven írását.

Noha a többi pick-uppal nem veheti fel a versenyt, az átalakított Jimny eléggé egyedien fest, ráadásul méretében sem változott. Az átalakítás folytán a hátsó csomagteret teljesen leválasztották a kocsiról, a helyére pedig egy kis plató került, lecsapható falakkal, az ülések mögötti részt pedig újrakárpitozták. De a ledes tetőreflektoroknak, a halogénizzóknak és a fekete acélfelniknek is búcsút intettek a Suzuki átalakító mérnökei. Az újragondolt Jimny JX-ben ötfokozatú manuális sebváltót tettek, de legalább adtak mellé egy tisztességes Bluetooth-os rádiót. Az érintőképernyő, a klímavezérlés és a bőrborítású kormánykerék kikerült a gépből, de legalább a kormányon levő gombok és kapcsolók megmaradtak.

A motorháztető alatt maradt a 1,5 literes, négyhengeres, 100 lóerős teljesítményű motor. Az átalakított Jimny nem olcsó móka, körülbelül 23 ezer dollárba (kicsit több mint 7 millió forintba) kerül, de ebben már benne van a 7300 dolláros (cca 2,2 millió forintos) átalakítás is. Végül pedig álljon itt egy videó arról, hogy mire képes egy Jimny egy nagyobb terepjáró ellen:

(A cikkben felhasznált képek a driven.nz.co tulajdonát képezik.)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben