2021. szeptember 28. kedd Vencel

Hírek - Gépek

Így is lehet füvet nyírni: ezzel a kütyüvel gyerekjáték a gyep gondozása

Új okoseszközt dobott piacra a John Deere, amely ugyan csak bizonyos fűnyíró traktorokkal kompatibilis, de madártávlati nézéssel és karbantartási tippekkel segíti a gyep gondozását. A készülék fizikai komponense drótnélküli összeköttetést létesít a traktor és az okoskészüléken futó applikáció között, amely számos új adattal és statisztikával segíti a kerti munkát.
 
 

Olyan alkalmazást fejlesztett ki a John Deere, amely kompatibilis az X300-as és X500-as fűnyíró traktorokkal, így megkönnyíti a fűnyírást - írja a TechRadar. A készülék képes drótnélküli összeköttetést létesíteni a traktor és az okoskészüléken futó applikáció között, így többféle statisztikával és karbantartási tippekkel is segíti a gyep gondozását. Az app segítségével madártávlatból is megtekinthetjük a kertünket, és láthatjuk, milyen mintát sikerült a füvünkbe nyírnunk eddig, illetve hogy hol nem jártunk még. Az applikációval figyelemmel követhetjük a traktorunk akkumulátorának állapotát, és külön figyelmeztetést kapunk, ha meghalt az akkumulátorunk. Láthatjuk, mennyi benzin van még a tankban, mennyit tudunk haladni vele óránként, sőt, az applikáció egyéb hasznos karbantartási tippeket is ad, például olyanokat, hogy időszerű lenne egy olajcsere, stb.

Az applikáció segítségével azt is láthatjuk, mikor érdemes füvet nyírni vagy épp mikor nedves a fű. Összehasonlíthatjuk a korábbi fűnyírásaink statisztikáit, megnézhetjük, mikor voltunk gyorsabbak vagy lassabbak, mikor végeztünk alaposabb munkát. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu