Megérkezett a japánok teljesen automata robottraktora: 50 évet kellett rá várni

agrarszektor.hu
A Kubota bemutatta a teljesen önálló munkavégzésre is képes, úgynevezett "X tractor" koncepcióját. A mesterséges intelligenciával (AI) és villamosított technológiával készülő "álomtraktor" teljesen önálló lesz, amely a jövő mezőgazdaságának a gyártó általi vízióját jelenti majd.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A különféle adatok, mint például az időjárás és a növekedési ráta ismeretében a mesterséges intelligencia maga fogja eldönteni, mikor milyen műveletekre lesz szükség, amelyeket aztán kellő időben végre is fog tudni hajtani. A Kubota céljai között szerepel a tökéletesen önálló munkavégzés elérése. A traktor által gyűjtött környezeti adatokat egy pillanat alatt meg lehet majd osztani a területen található többi járművel, ezáltal növelhető a központi irányítás hatékonysága, olvasható a Future Farming cikkében.

Az X traktor 100%-ban elektromos meghajtású lesz, amelyet napelemek és egy lítiumion akkumulátor együttes jelenléte fog biztosítani. Ebből kifolyólag a jármű zéró kibocsátással fog rendelkezni, ezzel is csökkentve a környezeti terhelést, jelentette ki a Kubota. A négy hernyótalpas traktor az elképzelés szerint még rizsföldeken és az egyenetlen talajokon is gond nélkül, biztonságosan fogja tudni vezetni magát. A traktor képes lesz változtatni az alakján, hogy a megfelelő szinten tartsa a jármű magasságát. Így az olyan műveleteknél, ahol nagyobb tapadási súrlódásra van szükség, a jármű képes lesz arra, hogy a magassága, így a tömegközéppontja csökkentésével megnövelje a földdel történő érintkezési felületét. Amikor viszont a növények felett kell dolgoznia, a traktor szerkezete megemelhető lesz. A járószerkezeteket közvetlenül meghajtó motoroknak köszönhetően tetszés szerint változtatható lesz a négy hernyótalp fordulatszáma, amely a lehető legkisebb fordulási ívet eredményezi majd a különböző talajtípusokon.

A Kubota az új, futurisztikus modellt egy kiotói mezőgazdasági kiállításon mutatta be. A Kubota pontosan fél évszázaddal ezelőtt, 1970-ben mutatta be az "álomtraktor" első tervezett változatát. A munkaerőhiány és az alacsony gazdálkodási hatékonyság elleni válaszlépésnek az okos mezőgazdaság mielőbbi bevezetése kell lennie, jelentette ki a Kubota.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 1. 09:34